Chirtoca_bazar

Primăria trebuie să conlucreze și cu vînzătorii, și cu administrația pieței (VIDEO)

La această concluzie a ajuns candidatul PCRM la funcția de primar general al Chișinăului Vasili Chirtoca după vizita efectuată la piața „Negustorii” din preajma cinematografului „Flacăra”, de pe strada Ion Creangă.

„Toate procesele trebuie gestionate, iar pentru o administrare eficientă este nevoie de metodologie și experiență. Autoritățile trebuie să creeze mecanismele respective pentru soluționarea diferitor probleme”, a subliniat Vasili Chirtoca.

Candidatul la funcția de primar general a menționat că nu este normal ca oamenii să-și vîndă fructele și legumele direct pe trotuar, la intrarea în piață. „Dar acești oameni oare pot fi acuzați de ceva? Ei sînt cetățenii noștri, care trebuie să cîștige o bucată de pîine pentru sine și pentru cei apropiați. Ei vînd fructe și legume crescute pe pămîntul nostru moldovenesc. Ei nu au nicio vină. Ei nici nu știu ce va fi mîine. Acești oameni în permanență sînt în atenția diferitor structuri, care le întocmesc procese verbale și îi amendează. Nu este nimic mai rău decît instabilitatea. Din cauza instabilității, în țară sînt foarte mulți pesimiști și majoritatea oamenilor doresc să evadeze undeva de aici. În aceste condiții nu se poate dezvolta nici municipiul, nici țara în ansamblu”, a subliniat Vasili Chirtoca.

Pe teritoriul pieței Vasili Chirtoca a menționat că piața creează impresia unui cuib de boschetari. Totodată, candidatul la funcția de primar nu se grăbește să pună întreaga responsabilitate pe umerii proprietarilor pieței. „Aici totul e lăsat de izbeliște. Primăria trebuie să conlucreze cu toată lumea: și cu vînzătorii, și cu administrația piețelor. Autoritățile locale trebuie să întocmească lista acestora, să clarifice ce vînd, de unde iau marfa și cine stă în spatele lor. Proprietarilor trebuie să li se ceară să elaboreze proiectul unei piețe normale, unde să fie mutați toți comercianții. Trebuie de acționat rapid, un an-doi sînt suficienți. În caz contrar, tînăra noastră metropolă se va transforma într-un organism degradant cu elemente de șatră nomadă”, a conchis Vasili Chirtoca, subliniind că această situație trebuie schimbată urgent.

Leave a Reply