Vasile Chirtoca

Despre mine

Născut la 20 septembrie,1958, în satul moldovenesc Ghidirim  din regiunea Odessa, într-o familie de pedagogi. Om de afaceri, maestru în sport al URSS la box, Președinte al Federației de Box din Republica Moldova. Filantrop. Cavaler al ordinelor ”Gloria Muncii” și ”Ştefan cel Mare şi Sfînt” al Mitropoliei Moldovei și a Chișinăului.

Programul meu

Eu, cu echipa mea, voi demara operațiunea de salvare a orașului din primele zile după alegere. Această operațiune se va desfășura repede, drastic, și va include următoarele activități și măsuri

Raport de activitate

Raport privind activitatea consilierului municipal Vasile CHIRTOCA în perioada anilor 2015-2019

Adresează o propunere

ULTIMILE ȘTIRI

Materiale foto

Chirtoca Vasile Afanasievici – om de afaceri moldovean, maestru în sport, Președinte al Federației de Box din Moldova, membru al Consiliului Național al Confederației Patronatelor din R. Moldova, filantrop, membru al Consiliului Municipal Chișinău.

Și-a început activitatea antreprenorială prin crearea unei companii tehnico-științifice cooperatiste. Principala activitate a companiei era proiectarea și construcția sistemelor de epurare a apelor reziduale, provenite din activitatea întreprinderilor industriale. În prezent, această companie continuă să activeze și se ocupă cu implementarea proiectelor în domeniul agriculturii ecologice.

Chirtoca este fondatorul unor mari companii moldovenești precum DAAC-Hermes, DAAC Invest, DAAC System Integrator, DAAC Ecoplant, DAAC Velosport.

La intersecția dintre secole, el a fost membru al Consiliului Economic de pe lîngă președintele Republicii Moldova și prim-ministrul Moldovei.

În 2013, a intrat în Top 10 cei mai de succes oameni de afaceri ai anului în Moldova.

În 2015 a decis să candideze pentru funcția de primar al orașului Chișinău, iar drept rezultat devine consilier în Consiliul Municipal Chișinău. A fost ales membru al Comisiei speciale pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău.

În calitate de consilier, V. Chirtoca a trimis către autoritățile publice și departamentele Primăriei municipiului Chișinău 199 de solicitări și 86 de cereri cu scopul de a rezolva problemele cu care se confruntă locuitorii capitalei sau cele care au fost identificate de echipa lui Chirtoca.

Maestru în sport al URSS la box, Președinte al Federației de Box din Republica Moldova.

Cavaler al mai multor Ordine de stat.

Este căsătorit. Are doi fii.