Ghidighici

Prima etapă de salubrizare a plajei lacului de acumulare Ghidighici

Pe data de 6 iunie 2015 a avut loc prima epată de salubrizare a plajei lacului de acumulare Ghidighici. Scopul evenimentului este crearea unei zone de odihnă de cel mai înalt nivel pentru fiecare cetăţean şi familia acestuia.

Cu intenţia de a acorda o mâină de ajutor, numeroase persoane, cărora nu le este indiferentă soarta “mării” de la Chişinău, s-au adunat pe plajă în calitate de voluntari.

La Sâmbăta Curaţeniei au participat aproximativ 30 de voluntari şi o echipă de muncitori calificaţi, care au curăţit plaja de deşeuri, iarbă şi stuf cu ajutorul unui utilaj special. Convoiul bine organizat al voluntarilor a fost adus pe malul lacului Ghidighici de cele două autobuze închiriate. Încărcaţi cu energie pozitivă şi voie bună, voluntarii s-au implicat în procesul de muncă, fără a pierde nici o măcar o clipă.

„La momentul de faţă aceasta plajă nu întruneşte condiţiile necesare pentru a fi exploatată. De jur împrejur vedem doar iarbă și deşeuri, însă acum datorită eforturilor comune vom tranforma acest teritoriu în cea mai frumoasă plajă din Republica Moldova. Iar acum, de la vorbe – la fapte!”- a declarat candidatul la funcția de consilier municipal, Vladislav Chircu.

Datorită iniţiativei şi sprijinului imens din partea candidatului pentru funcția de primar al mun. Chișinău de la PCRM, domnul Vasili Chirtoca, dispunem de tot utilajul necesar procesului de salubrizare al plajei Ghidighici.

„În curând vom livra 100 de metri cubi de nisip pentru a crea o plajă adevărată, unde fiecare familie va putea să se bucure de o odihnă decentă în zilele de caniculă ale verii”, – a adăugat Vladislav Chircu.

Membrii Partidului Comunist au participat activ la salubrizarea plajei lacului de acumulare Ghidighici. De asemenea, în procesul de salubrizare s-a implicat personalul prietenos al restaurantului Oliva şi Tucano Coffe, care au colectat gunoiul și au curățat plaja de buruieni.

„Am venit să ajut şi eu la curăţirea plajei. Datorită efortului depus oamenii vor avea acum un loc de odihnă curat şi bine amenajat. Am scos buruieni şi am adunat gunoiul, care s-a acumulat pe parcursul ultimilor ani”- a spus voluntarul Dmitrii Bogoslavschii.

Următoarele etape de salubrizare ale plajei Ghidighici:

9 iunie – pe plajă vor fi aduşi 100 metri cubi de nisip, pentru a amenaja o plajă adevărată.

20 iunie – pe plaja de la Ghidighici vor fi instalate bănci şi urne de gunoi.

La 19 iulie va avea loc inaugurarea plajei centrale amenajate a lacului Ghidighici, după care vor urma competiţiile de înot în apă deschisă Sea Mile, la care pot participa toţi doritorii.

Urmăriţi cele mai recente ştiri pe www.seamile.md

Leave a Reply