Chirtoca_deschide_md_02

Infracțiunea trebuie investigată de procuratură, iar vinovații – pedepsiți

„Consider că este o continuare a lanțului de crime împotriva poporului comise pe parcursul ultimilor 10 ani, a spus Vasili Chirtoca, ales în acest an în Consiliul Municipal al Chișinăului din partea PCRM, solicitat să-și expună părerea pe marginea defrișării ilicite a arborilor în Chișinău, relatează NOI.md.

Potrivit lui, suprafața spațiilor verzi s-a redus în ultimii 10 ani cu 15 la sută. „Acest lucru este principala cauză a scăderii catastrofale a imunității persoanelor mature și copiilor în municipiu: gripa și alte boli sezoniere ale căilor respiratorii trec în ultimul timp cu complicații grave, în acest an epidemia de gripă a luat zeci de vieți”.

În opinia lui Vasili Chirtoca, această infracțiune trebuie investigată de procuratură, vinovații trebuie pedepsiți, inclusiv cu privațiune de libertate, conform legislației în vigoare. „Există oamenii care se bucură de susținerea conducerii Primăriei și cred că pot urca în capul întregului oraș cu construcțiile lor. Ei se consideră businessmeni, dar, după mine, ei nu sînt businessmeni, ci oameni care deteriorează imaginea businessului moldovenesc. Și noi ne vom strădui să-i reeducăm pe acești oameni prin toate metodele accesibile, în conformitate cu legislația. Iar în Consiliul Municipal fracțiunea noastră va declara o luptă fără compromis cu astfel de fenomene”.

Leave a Reply