La Izvor_01

În parcul ”La Izvor” din capitală va apărea o nouă construcție (FOTO)

În parcul ”La Izvor” din capitală va apărea în curînd un veceu public.

După ce la adresa redacției Noi.md au venit mai multe poze, în care locuitorii sectorului Buiucani se întreabă ce se construiește în acest parc. Reporterii au luat legăcura cu pretorul sectorului, Vadim Brînzaniuc, care ne-a comunicat că în curînd în aici va apărea un veceu public, asemănător cu cel care a fost recent instalant în parcul ”Alunelul”.

De menționat că anterior, Primăria Capitalei a alocat peste cinci milioane de lei pentru construcția mai multor veceuri publice din parcurile capitalei. În baza unei licitații urma să fie găsit un antreprenor care urma să execute lucrările de construcție.

Potrivit şefului direcţiei amenajare și salubritate a Direcției locativ-comunale, Vasile Efros, noile toalete vor fi cu plată şi vor fi supravegheate pe timp de noapte.

”Veceurile vor fi supravegheate video, iar banii care vor fi adunați din din taxe vor fi redirecționați spre direcția Spații verzi pentru acoperirea salariul angajaților care se vor ocupa de salubrizarea tualetelor”, a spus Efros.

Totodată acesta a precizat că proiectul reprezintă o inițiativă a Direcției Locativ Comunale care a fost coordonat cu Consiliul Municipal Chișinău și Direcția Arhitectură și Urbanism. În urma unei licitații anunțate pe achizitii.md, au fost selectate două firme care au avut venit cu cele mai mici prețuri pentru realizarea lucrărilor de construcție.

”Veceurile în interior vor dispune de patru tualete pentru femei, patru pentru bărbați inclusiv pisuare, dar și de tualete accesibile pentru persoanele cu dizabilități”, a mai adăugat Efros.
Potrivit funcționarului construcția tualetelor va fi finalizată pînă la finele anului.

Potrivit consilierului municipal Vasile Chirtoca, astfel de ordine au fost date de către primarul general interimar, făcînd abuz de autoritate. Orice obiect în oraș, dar mai ales în parc, poate fi construit numai în baza unei decizii corespunzătoare a Consiliului municipal, a certificatului de urbanism emis de arhitectul-șef al Chișinăului, precum și a unui proiect elaborat în baza documentelor sus-menționate. Potrivit consilierului municipal, locația pentru construirea unei asemenea instituții nu este una reușită, ea ar trebui să fie neobservată și să se încadreze perfect în relieful parcului „La Izvor”. Iar în legătură cu acest fapt a fost transmisă o cererea corespunzătoare actualului primar interimal al capitalei.

Reamintim că o dispoziție de construcție a 8 veceuri în capitală a fost semnată de fostul primar general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu în data de 31 mai.

Adresele pe care urmează să apară tualetele publice sînt:
– Parcul “La izvor” – 2;
– Parcul “Râșcani”- 2;
– Parcul “Valea Morilor” – 2;
– Parcul “Valea “Trandafirilor” – 1 (se construiesc încă 2 în prezent);
– Parcul “Alunelul” – 1;

Această prezentare necesită JavaScript.

Noi.md

Leave a Reply