Chirtoca_s

Declaraţia Consilierului municipal, Vasile Chirtoca, privind publicaţiile în unele surse media (DOC)

Sînt un cunoscut om de afaceri al cărui timp este foarte scump și singurul motiv pentru a mi-l petrece în Consiliul Municipal este dorința de a-mi folosi cunoștințele și experiența în interesul Chișinăului.

Repet – acesta este singurul motiv pentru care mă aflu în Consiliul Municipal și confirmarea acestui lucru este raportul cu privire la activitatea mea în perioada de 4 ani. Nu am făcut niciodată lobby intereselor funciare ale nimănui și, mai ales, ale unor interese frauduloase. În legătură cu materialul publicat de unele mass-media, pe 31 octombrie, ţin să Vă informez despre următoarele.

Cei care fac lobby pentru ceva, nu o fac în fața unei duzini de camere de televiziune. Am avut o poziție, de corectitudinea căreia eram convins, de aceea mi-am expus-o în mod deschis în Consiliul Municipal. Mass-media care nu respectă în activitatea lor principiile de verificare a informaţiilor publicate, au combinat într-un singur reportaj, o fotografie de pe o copie de hîrtie a deciziei Consiliului Municipal din 19 mai 2016 și un video al discursului meu de la următoarea ședință a CMC, la care mi-am îndemnat colegii să modifice decizia din 19 mai, în interesele Municipiului. În cadrul şedinţei din 21 iunie 2016, i-am îndemnat pe colegii mei, în special cei din Partidul Liberal, să modifice decizia din 19 mai 2016 astfel încît, pe terenul în cauză, în orice împrejurări, să fie imposibilă construcţia oricăror alte obiecte decît a unui complex sportiv cu parametrii prevăzuți de proiect.

De veridicitatea acestei informaţii Vă puteţi convinge, citind proiectul de decizie, pe care l-am propus spre aprobare colegilor din Consiliul Municipal.

Din păcate, proiectul meu de decizie din 21 iunie nu a obținut numărul necesar de voturi, dar am continuat să monitorizăm situația din jurul acestui teren, iar în toamna lui 2016 am constatat că asociaţia obştească „Profi Sport” l-a vîndut unei companii comerciale deținute de administratorului acestei organizații. Abia după aceea, am reușit să convingem majoritatea colegilor să voteze proiectul de decizie propus anterior, o copie de pe care o public, însoţită de o notă explicativă.

Sper că acest lucru este suficient pentru a înlătura suspiciunea că am fost lobbyistul unei scheme frauduloase din Consiliul Municipal. Solicit ca aceste mass-media să publice prezenta declarație, precum și documentele alăturate la ea. În caz contrar, îmi rezerv dreptul de a face apel la instanțele de judecată.

One Comment

  • Людмила Борисова

    В суд, и только в суд! Лжецы от средств массовой информации должны ответить по закону за свои провокационные опусы!

Leave a Reply