Chirtoca_CMC_01

Chirtoca: În cartierele de locuit din Chișinău se încing spiritele (VIDEO)

La Chișinău situația „se încinge“ în rîndul locuitorilor, din cauza construcțiilor masive din cartierele de locuit.

Mulți sînt nemulțumiți de faptul că construcțiile nu sînt coordonare cu ei și că le este încălcat habitatul, totodată, acestea ducînd la reducerea masivă a zonelor „verzi“ și a parcurilor din curțile lor. Declarația a fost făcută de președintele Fracțiunii Partidului Comuniștilor și celor fără de partid din Consiliul municipal, Vasilii Chirtoca, în cadrul unei emisiuni difuzate de un canal de televiziune privat, relatează NOI.md.

Consilierul municipal a numit construcțiile din curțile de locuit drept unele dintre cele mai stringente probleme de care sînt deosebit de preocupați cetățenii. „În primul rînd, trebuie rezolvate problemele vitale cu care se confruntă chișinăuienii. Practic, în fiecare cartier sînt terenuri de pămînt pe care mîine vor începe să „fie înălțate“ blocuri, cu nu se știe cîte etaje. Aceste zone sînt împrejmuite cu garduri, pe teritoriul acestora sînt tăiați copacii, iar habitatul oamenilor care locuiesc în aceste curți este încălcat grav. Această problemă trebuie rezolvată astfel, încît oamenii de afaceri și locuitorii cartierelor în care se efectuează construcția să se calmeze. De remarcat faptul că majoritatea oamenilor de afaceri care încep construcția pe aceste terenuri sînt cumpărători ai terenurilor de pămînt cu acte în regulă. În oraș însă acum situația „se încinge”. Oamenii au ajuns la o stare de neliniște extremă“, a declarat Vasilii Chirtoca.

Anterior, Vasilii Chirtoca a ridicat în mod repetat problema necesității asigurării unei protecții mai sigure a spațiilor „verzi“ și a parcurilor din Chișinău, care se reduc rapid. Potrivit spuselor lui, de crearea unei tendințe negative e vinovat nu numai primarul general, Dorin Chirtoacă, dar și echipa colegilor lui de partid, care admit construcții ilegale în zonele care au nevoie de protecție.

Leave a Reply