Chirtoca_pres_club_februarie_ (76)

Vom continua să cooperăm cu Chirtoacă, indiferent de „culoarea” lui (Video)

Consilierii municipali care sînt „Pro Chișinău” vor continua să coopereze cu Primarul General Dorin Chirtoacă, dar îi vor indica problemele care necesită soluții urgente. Acest lucru l-a declarat președintele SA „DAAC Hermes”, șeful fracțiunii PCRM și celor fără partid din cadrul Consiliul Municipal Chișinău, conducătorul Federației de Box din Moldova Vasili Chirtoca în cadrul Clubului de presă „Rezonanța socială” din 26 februarie.

Președintele fracțiunii comuniștilor și celor fără partid a presupus că actuala situație critică creată în gestiunea orașului ar putea fi provocată de lipsa de experiență a Primarului Dorin Chirtoacă. „Fiind nepregătit, el a intrat în anumite scheme, și-a asumat anumite angajamente în fața unor persoane”, a menționat consilierul.

Totuși, Vasili Chirtoca consideră că greșelile comise de Primarul General al capitalei încă mai pot fi reparate. „Chirtoacă este destul de inteligent, gîndește rapid și vorbește repede. Trebuie să-l ajutăm să corecteze erorile comise. El trebuie ghidat pe calea cea bună. Consiliul Municipal încearcă să coopereze cu Primar, deși nu prea am reușit în acest sens”, a spus el.

Potrivit lui Vasili Chirtoca, astăzi în Consiliul Municipal s-a format o majoritate de lucru, care poate fi numită condiționat „Pro Chișinău”. El a adăugat că în „grupul Pro Chișinău” pot fi incluși practic toți consilierii municipali, cu excepția liberalilor: „De la 30 pînă la 34 de consilieri – acesta este numărul celor care activează spre binele orașului. În majoritatea cazurilor pentru adoptarea deciziilor este suficientă simpla majoritate de 26 de consilieri, în unele cazuri sînt necesare două treimi – 34 de voturi”, a relatat el.

Leave a Reply