Chirtoca_CMC_02

Vasile Chirtoca: Sînt adeptul unor reforme mai cardinale la Primăria Chișinău

Președintele fracțiunii comuniștilor și celor fără partid din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Vasile Chirtoca, pledează pentru reforme mai cardinale la primăria capitalei, menționînd că structura acesteia este departe de a fi optimă.

El a spus acest lucru vorbind la emisiunea „Mediul urban”, difuzată de postul de televiziune Accent TV, și comentînd decizia CMC privind reorganizarea mai multor direcții ale Primăriei, informează Noi.md.

Consilierul municipal a menționat că acum, în structura Primăriei Chișinău sînt o mulțime de oameni în plus, care nu au nimic de făcut sau care dublează unele funcții.

„Un număr mare de persoane din Primăria Chișinău se ocupă cu același lucru, duplînd funcțiile lor. Sînt mulți oameni în plus, care, fiind buni, bine educați, funcționari cu experiență, sînt nevoiți să-și umple timpul cu „dezvoltarea fanteziei”, creînd probleme pentru orășeni, apoi rezolvîndu-le, probabil, pentru remunerare”, a remarcat Vasile Chirtoca.

Potrivit lui, în plus, acești „oameni de prisos“ poartă hîrtii dintr-un birou în altul și le fură timpul, prin vorbărie, celor care au de lucru. Oameni în structura Primăriei sînt mulți, dar responsabilitățile lor nu sînt clar distribuite și funcțiile sînt dublate.

„Apare o daună triplă: ei le încurcă altora să muncească, introduc un element negativ în activitatea structurii Primăriei în ansamblu și, dacă de ei depinde ceva, ei creează probleme pentru oameni”, a punctat consilierul municipal. El a subliniat că, în cele din urmă, acești funcționari nu servesc cetățenilor așa cum se cuvine, iar activitatea Primăriei se birocratizează în mod excesiv.

În același timp, Vasile Chirtoca a menționat că în structura actuală a Primăriei nu există subdiviziuni care sînt extrem de necesare și importante. De exemplu, un departament pentru dezvoltarea turismului, acest domeniu fiind extrem de important pentru capitala Moldovei, deoarece în orașele din străinătate, unde sînt mult mai puține artefacte istorice, autoritățile locale inventează noi atracții turistice, dar la Chișinău, care este situat într-un loc foarte interesant și păstrează numeroase artefacte ale celei mai vechi culturi din lume, nimic nu se face în acest sens.

Vasile Chirtoca a vorbit și despre necesitatea unei funcționări mai eficiente în cadrul noii structuri a primăriei capitalei pe probleme de mediu, precum și pentru rezolvarea problemelor de agricultură, pentru că în municipiu există 55 de mii de hectare de teren agricol, iar proprietarii lor au nevoie să le fie soluționate problemele curente.

Leave a Reply