vasili_chirtoca_CMC_02

Vasile Chirtoca: Primăria Chișinău trebuie să ofere servicii de calitate (VIDEO)

La Primăria Municipiului Chișinău trebuie organizat lucrul corect, oferite servicii de calitate înaltă cetățenilor, examinate documentele în mod transparent, exclusă corupția.

Declarația a fost făcută de către președintele fracțiunii comuniștilor și celor fără partid din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Vasile Chirtoca, la emisiunea „Mediul urban“, difuzată de canalul Accent TV, relatează Noi.md.

Potrivit lui, la acest lucru va contribui introducerea circulației electronice a documentelor, introducerea sistemului „ghișeu unic“ de primire și livrare a acestora, crearea unui sistem electronic al activelor municipiului.

Vasile Chirtoca a remarcat că acum trezește îngrijorări ordinea circulației la Primăria Chișinău a documentelor legate de realizarea drepturilor de proprietate ale cetățenilor, precum și cererile de închiriere și extinderea acesteia, de privatizare etc.

Consilierul municipal a spus că au fost trimise mai multe solicitări cu cererea de a oferi lista tuturor cazurilor sau demersurilor înaintate Primăriei referitoare la aceste chestiuni, dar nu le-am primit. Se știe că multe adresări nu se examinează cu anii. De exemplu, cererea de reînnoire a contractului de închiriere pentru una dintre companii, înaintat încă în 2011, nu a fost examinat nici în 2012, nici în următorii aproape cinci ani, și doar în decembrie 2017 i-a venit rîndul.

„Noi înțelegem foarte bine că la mijloc e ceva necurat. Dacă adresarea a fost primită în 2011 și nu a fost examinată nici în 2012, nici în următorii cîțiva ani, iar un alt demers, care a parvenit cu o zi înainte, trece brusc, într-o clipă, toate coridoarele și ajunge în comisie. Noi neapărat vom clarifica totul și vom pregăti un proiect de decizie pe această temă, care va fi prezentat în viitorul apropiat”, a punctat Vasile Chirtoca.
El a subliniat importanța asigurării transparenței în aceste probleme și a creării unui sistem electronic de gestionare a documentelor. Potrivit consilierului, s-a propus și crearea unui sistem electronic a tuturor activelor orașului, pentru a facilita efectuarea unui audit al patrimoniului municipal.

Președintele fracțiunii comuniștilor și celor fără partid din CMC susține că Primăria trebuie să ia decizii rapid și să satisfacă cererile celor care, prin lege, au dreptul de a privatiza terenul, de a prelungi contractul de arendă, dar să o facă fără corupție, transparent. „Toate documentele trebuie să treacă rapid, e nevoie de servicii de calitate. Este important să fie organizată acordarea serviciilor de calitate înaltă pentru cetățeni”, a menționat Vasile Chirtoca.

Leave a Reply