Chirtoca_ICAM_ (1)

Vasile Chirtoca: Aveți idei doar de a distruge, de a vă comporta prost și neprofesionist

Președintelui fracţiunii PCRM şi celor fără de partid din Consiliul Municipal Chișinău, Vasile Chirtoca, și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu proiectul consilierilor liberali care prevede declararea anului 2018 de către CMC drept anul unirii.

Precizăm că după nenumăratele eșecuri ale deputaților liberali ca Parlamentul să declarare 2018 drept an al Unirii, consilierii liberalii au propus un proiect similar și în cadrul CMC, care, la fel, a stîrnit indignarea mai multor consilieri, relatează Noi.md.

În Parlament, deputații liberali au fost criticați dur de majoritatea deputaților, printre care cei din PSRM, PCRM și PDM.

În cadrul unei luări de cuvănt, Vasile Chirtoca a menționat că este regretabil faptul că unii colegi din cadrul CMC sînt preocupați mai mult de problemele politice decît de cele a locuitorilor municipiului.

„Noi trebuie să ne ocupăm de problemele orașului, lăsînd deoparte interesele politice. Cîteodată, unele forțe politice încearcă să ascundă marile probleme create tot de ei în acest oraș, promovînd interesele lor de partid, dar nu pe cele ale municipalității”, a declarat Vasile Chirtoca.

Totodată, el le-a reamintit consilierilor liberali că nici chiar poporul român nu își dorește unirea promovată de PL.

„Dumneavoastră cunoașteți că nu demult românii au fost întrebați dacă își doresc unirea cu Republica Moldova și doar 25 % au răspuns că sînt pentru unire, pe cînd situația internațională se creează așa, că această unire, în următorii 10 ani, nu poate avea loc. Voi nu aveți alte idei și o exploatați pe aceasta. Aveți doar ideea de a distruge, de a va comporta prost și neprofesionist. Promovați idei care nu doar contrazic legile, dar și nu țin de competența Consiliului”, a punctat Chirtoca.

Deocamdată, proiectul de decizie nu a fost suspus votului fiindcă consilierii liberali au cerut o pauză de 15 minute.

Leave a Reply