chirtoca_consiliu_noi_md

În Consiliul Municipal sînt multe emoții, trebuie să revenim la soluționarea problemelor Chișinăului (VIDEO)

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) s-a implicat în certurile dintre partide și nu adoptă deciziile necesare pentru oraș, consideră președintele fracțiunii comuniștilor din CMC Vasilii Chirtoca.

Potrivit lui, lipsa regulamentului activității consiliului municipal, a cărui adoptare nu poate fi decisă de către aleșii locali, conduce la înrăutățirea situației generale, atît în organul legislativ, cît și în oraș, în general. Chirtoca a menționat că în această situație sînt vinovați atît liberalii, care constituie de facto forța politică de guvernămînt la Chișinău, cît și opoziția.

„Colegii noștri din celelalte fracțiuni urmăresc în această sală propriile interese politice. Este o mare problemă a actualei legislaturi a consiliului municipal și, posibil, nu doar a actualei legislaturi. Din păcate, noi trăim de la alegeri pînă la alegeri, ne gîndim la alegeri, iar în acest timp orașul degradează. Orașul este condus foarte prost și neprofesionist. Noi ne convingem de aceasta de fiecare dată cînd ne plimbăm pe străzi și parcurile din orași”; a declarat Chirtoca.

„Și ce vedem aici? Există o fracțiune, susținută de primarul general. Da, în ea există oameni deștepți, chiar profesioniști, însă ei sînt singuri vinovați de această situație, în care ne-am pomenit. Ei utilizează, de asemenea, tribuna consiliului municipal în interesele lor politice. Prezența opoziției este un beneficiu pentru oraș, deoarece opoziția contribuie la soluționarea problemelor orașului. Nu putem spune că toate punctele de pe ordinea de zi, propusă de socialiști, sînt populiste. Printre acestea sînt și unele ce trebuie studiate și examinate”, a menționat președintele fracțiunii PCRM din CMC.

Consilierul municipal a adăugat că toți reprezentanții spectrului politic al municipiului Chișinău trebuie să-și tempereze ambițiile politice. „Colegii noștri sînt copleșiți de emoții în această sală, eu văd că ei întreprind eforturi pentru soluționarea problemelor, studiază acele aspecte, despre care sînt informați. Însă eu consider că nu trebuie să existe emoții. Sper că în viitor, vom putea evita acest lucru”, a concluzionat Vasilii Chirtoca.

În cadrul ședinței speciale a CMC din 26 mai a fost votat un singur punct de pe ordinea de zi – examinarea și adoptarea regulamentului activității consiliului municipal. Însă reprezentanții diferitor fracțiuni nu au găsit limbaj comun și au amînat soluționarea acestei probleme cu încă o săptămînă.

Leave a Reply