va_intilnire_cu_tineri_businessmeni

Tinerii trebuie să genereze proiecte și să se realizeze în această țară

Un grup de tineri antreprenori, membri ai „Junior Chamber International” (JCI), au ținut să afle cheia succesului oamenilor de afaceri din Republica Moldova.

Ei au avut o întîlnire cu președintele Holdingului „DAAC-Hermes”, Vasile Chirtoca, adresîndu-i o mulțime de întrebări legate de afaceri.

La întrevedere, care a avut loc zilele acestea, businessmanul le-a povestit istoria Holdingului, cu ce se ocupă acesta și etapele prin care a trecut, alături de partenerii săi, pînă a atinge nivelul la care se află în prezent. Tinerii antreprenori, care sînt abia la început de cale, l-au întrebat cum e posibil în țara noastră să-ți dezvolți un business atît de progresiv, ce relații trebuie să ai cu angajații ca totul să meargă bine.

„Am încercat să-i convingem pe tineri să creadă în viitorul acestei țări, să genereze proiecte și să se realizeze în această țară. Este foarte bine că la noi există tineri businessmeni, deoarece businessmenii sînt optimiști, iar asta înseamnă că sînt patrioți ai tării”, a menționat Vasile Chirtoca, intervievat de NOI.md.

Președintele Holdingului „DAAC Hermes” a remarcat că printre acești tineri se pot regăsi și viitori parteneri, care mai au nevoie de puțină experiență, iar mai tîrziu se va putea discuta și despre o viitoare colaborare.

La rîndul său, președintele JCI, Anastasia Frumusachi, s-a arătat foarte mulțumită de această întîlnire, afirmînd că au căpătat o experiență interesantă și și-ar dori foarte mult cît mai multe colaborări cu „DAAC-Hermes”, iar pe Vasile Chirtoca – drept spicher la diferite treninguri, deoarece are o mulțime de cunoștințe în domeniu, ce i-ar ajuta pe mulți începători.

Antreprenorilor începători Vasile Chirtoca le-a dat cîteva sfaturi: „Este foarte important ca proiectele să fie foarte bine gîndite. Dacă începi o afacere, trebuie să cunoști foarte bine domeniul și trebuie să-i acorzi foarte mult timp. Trebuie să citești cît mai mult și să studiezi. Întîlnirile cu oamenii care au experiență în domeniu sînt binevenite. Și nu în ultimul rînd, proiectul trebuie să fie finanțat sută la sută”.

Întrevederea dintre Vasile Chirtoca și partenerii săi cu membrii ONG-ului JCI Chișinău face parte din acțiunea „Serile cu antreprenorii”.

Junior Chamber International este o federație mondială a tinerilor lideri și antreprenori, lansată oficial în Moldova în 2011, care include întreprinzători, manageri, funcționari publici, cadre didactice, lideri de ONG-uri etc.

Leave a Reply