primaria

Serviciul public de cercetare și dezvoltare a teritoriului municipiului a fost delegat Întreprinderii „Chișinăuproiect”

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat decizia de semnare a unui contract privind delegarea de gestiune a serviciului public de realizare a activității de cercetare și dezvoltare a teritoriului din mun. Chișinău către Institutul Municipal de proiectări „Chișinăuproiect”.

Hotărîrea a fost luată cu scopul înlăturării unor carențe de ordin juridic și organizatoric, din cauza cărora pentru a presta un anumit serviciu Primăriei, întreprindere municipală „Chișinăuproiect” era nevoită pînă acum să participle la licitații.

Contracul urmează a fi încheiat între Direcția generală arhitectură, urbanism, Direcția transport public și Î.M.P „Chișinăuproiect”.

Consilierii municipali au argumentat că acest proiect este necesar pentru operativitatea executării lucrărilor de interes local al municipiului.

Potrivit lor, este un nonsens ca o întreprindere municipală, în cazul de față I.M. Chișinauproiect, înființată de către autoritatea publică locală pentru realizarea anumitor servicii necesare autorității publice locale, sa fie impusă sa realizeze aceste servicii la licitație.

„Institutul municipal de proiectări „Chișinăuproiect” din start a fost creat avînd ca domeniu de cercetare, de elaborare departamentală a normativelor şi coordonare a soluţiilor tehnice anume „Planul urbanistic general al mun. Chişinău, urbanism şi sistematizarea localităţilor municipiului Chişinău”, a argumentat conslierul municipal Vasile Chirtoca, președinte al Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare.

Menționăm că Institutul Municipal de Proiectări „Chișinauproiect” a fost fondată de Primăria capitalei. Institutul execută servicii de proiectare a planurilor urbanistice, de elaborare a studiilor de fezabilitate, precum și servicii de elaborare a documentației de proiect în capitală.

Leave a Reply