vasili_chirtoca_CMC_02

Problema principală a CMC-ului este faptul, că aici se ocupă mai mult de politică (Video)

O nouă ședință a Consiliului Municipal Chișinău (CMC) s-a desfășurat astăzi.

Pe ordinea de zi au fost incluse proiectele care nu s-au votat în ședințele precedente, dar care au fost aprobate încă pe 11 februarie curent. O mare parte a proiectelor au fost din domeniul funciar, ceea ce a trezit nemulțumiri din partea consilierilor unor fracțiuni.

Consilierii s-au acuzat reciproc de faptul că pe parcursul ultimelor trei luni nu s-a adoptat nimic în cadrul CMC-ului, iar din această cauză s-au acumulat o mulțime de probleme care trebuie rezolvate în mod urgent.

În urma scandalului apărut între consilierii fracțiunilor PSRM și PL, liderul fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid, Vasili Chirtoca, a venit cu propunerea de a nu se face politică, dar a se ocupa de problemele municipiului: „Eu nu sînt de acord că nu s-a lucrat în ultimele trei luni, din contra, s-a lucrat activ. Problema principală a CMC-ului și a conducerii Chișinăului este faptul că aici mai mult se ocupă de domeniul politic. Sînt două părți: PSRM și PL care se ceartă, se confruntă între ele, iar noi astfel pierdem timpul. Nu a fost creat nici un sistem de stopare a acelor neajunsuri care sînt în conducerea orașului. Consiliul lucrează, însă deciziile acestuia nu se îndeplinesc. Secretariatul CMC-ului în loc să-l ajute, creează probleme, din acest motiv, sînt de acord că în primul rînd trebuie să adoptăm un nou regulament, trebuie să formăm anumite organe pentru deservirea CMC-ului”.

După aprobarea ordinii de zi, în cadrul ședinței au fost aprobate cîteva proiecte care prevăd instalarea busturilor lui Andrei Mureșanu și Spiru Haret pe Aleea Clasicilor din capitală. La fel, un alt proiect a trezit nemulțumirea fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid, care prevede transmiterea și modificarea unor terenuri din șoseaua Balcani, care într-un final nu a fost votat.

„Nu este vorbă despre aceea că noi nu putem lua o decizie pe marginea acestui proiect, dar despre faptul că deja prea mulți copaci am tăiat. Vreau să vă atrag atenția că toate problemele de sănătate a copiilor, a Chișinăului sînt foarte importante în ultimul timp și sînt legate direct de micșorarea spațiilor verzi. Această problemă poate fi rezlvată printr-un alt mod”, a declarat Vasili Chirtoca.

Leave a Reply