Chirtoca_deschide_md_02

Poziția lui Chirtoca referitoare la adresarea Ministerului Finanțelor către CMC

Toate fracțiunile trebuie să ia act de adresarea Ministerului Finanțelor și să convoace cît mai urgent ședința Consiliului municipal pentru a desemna un administrator.

De această părere este președintele fracțiunii municipale a PCRM și a celor fără de partid, Vasilii Chirtoca, care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situația creată în cadrul Primăriei Chișinău. Activitatea instituției este practic blocată, din motiv că primarul capitalei, viceprimarii, secretarul Consiliului municipal Chișinău (CMC), dar și alți șefi de direcții se află în arest, lucru care face imposibilă buna funcționare a Primăriei.

Solicitat de deschide.md, Vasilii Chirtoca a spus că fracțiunea pe care o conduce susține convocarea de urgență a ședinței CMC.

„Conform procedurii, avem trei zile. Deci joi, 1 iunie, trebuie convocată o ședință pentru numirea unei persoane responsabile de gestionarea bugetului. Consider că trebuie numit cineva dintre angajații Primăriei. Am discutat cu colegii din CMC necesitatea convocării Biroului permanent pentru a discuta acest subiect. Vom analiza și cadrul legal”, a menționat el.

Totodată, președintele fracțiunii Blocul electoral „Platforma Popular Europeană din Moldova – Iurie Leancă”, Ruslan Codreanu, a scris pe o rețea de socializare că se va adresa la toate fracțiunile din cadrul CMC pentru „a ajuta orașul”.

„Vom face un demers către Primărie și toate fracțiunile să lăsăm lozincile și să ajutăm orașul. Mai grav este că în situația respectivă niciun angajat al Primăriei nu va dori să-și asume responsabilitatea de a gestiona mijloacele bugetare”, a menționat el.

La rîndul său, președintele fracțiunii municipale a Partidului Socialiștilor (PSRM), Ion Ceban, a declarat că acest subiect urmează să fie discutat.

„Sînt mai multe aspecte legate de procedurile juridice și urmează să le discutăm. Eu sînt sigur că nici Ministerul Finanțelor nu a consultat suficient cadrul juridic. Sînt mai multe lacune legislative și trebuie să ne consultăm cum și ce să facem”, a specificat consilierul.

Leave a Reply