Chirtoca_pres_club_februarie_ (6)_s

Partidul Democrat acceptă compromise inadmisibile (VIDEO)

În procesul negocierilor politice Partidul Democrat acceptă compromise inadmisibile. Opinia aparține președintelui fracțiunii comuniștilor și celor fără partid din cadrul Consiliul Municipal Chișinău Vasili Chirtoca și a fost expusă la reuniunea Clubului de presă „Rezonanța socială”.

„Cum poți să dau unui partid (PL) care este împotriva statalității moldovenești ministerele cheie – Ministerul Educației și cel al Apărării? Aici nu pot fi compromise”, s-a arătat convins oaspetele.

„Și cu ce ne-am ales în final? Armata în frunte cu un liberal se pregătește să iasă în anumite condiții împotriva majorității poporului moldovenesc care se opune aderării la NATO și absorbției Moldovei de către România. Iar Ministerul Educației se ocupă cu „reeducația” oamenilor. El le explică că ei nu sînt așa, cum se credeau strămoșii lor. Mie bunica și bunicul îmi spuneau că sînt moldovean, iar la școală îmi spun că sînt altfel. Acest lucru este greșit. Cum poți să lansezi o campanie de distrugere a sistemului de educație?”, se întreabă Vasili Chirtoca.

„La prima mea întîlnire cu Vladimir Gheorghievici Plahotniuc, acesta mi-a lăsat o impresie de statalist, moldovenist. În viziunea mea el, probabil, așa și este. Dar în acest caz pentru toți oamenii influenți este extrem de important să traseze în mișcarea sa politică o linie consecventă. În situația noastră această linie nu acceptă compromisuri, deoarece un pas la stînga, un pas la dreapta – și întreaga țară poate cădea în prăpastie”, consideră consilierul municipal.

Leave a Reply