cmc1

O nouă bătălie în CMC. ”Oamenii trebuie să judece consilierii după fapte, dar nu după vorbe”

Un nou schimb de replici între consilierii municipali Vasile Chirtoca și Valeriu Climenco a avut loc în cadrul ședinței CMC.

Mărul discordiei dintre cei doi rămîne a fi același și anume faptul că CMC nu i-a permist consilierului Valeriu Climenco să construiască în parcul ”La Izvor” din capitală un bloc de locuit.

La fel ca și în alte ședințe ale consiliului Climenco a venit cu o serie de acuzații nefondate la adresa consilierului socialist Vasile Chirtoca, în replica acesta i-a sugerat că în locul populismului și a reglărilor personale de conturi cu care se ocupă în cadrul CMC ar trebui să se apuce de treabă și să elaboreze proiecte de decizii în favoarea locuitorilor capitalei.

”Oamenii văd ce se întîmplă aici și tot înțeleg. Ei vor judeca faptele noastre în baza lucrurilor reale care se fac, dar nu în baza declarațiilor de la microfon. Ce au făcut pentru țară și pentru oșas consilierii partidului ”Șor”, ce au făcut pentru oraș, pentru familiile lor. Răspunsul este evidend, nu au făcut nimic!. În timpul alegerilor locale oamenii au fost amăgiți cu ajutorul tehnologiilor politice de reprezentanții acestui partid de hoți, iar acum ei în loc să vină cu inițiative bune se ocupă de politica și cu reglarea de conturi personale. Acești oameni își fac jocul în continuare, ei au visat la aceasta bombonica din parcul La Izvor, dar noi nu i-am lăsat iar acum ei inventează diferite istorii neadevărate”, a declarat Vasile Chitoca în timpul ședinței.

Reamintim că la inițiativa lui Vasile Chirtoca, în scopul menținerii zonei verzi hotărîrile Consiliului Municipal Chișinău a fost modificată prin excluderea punctului privind prelungirea străzii Mesager prin parcul „La Izvor” și de asemenea a fost impusă o interdicție privind prelungirea contractului de închiriere a unui teren în zona verde cu una dintre organizațiile lui Climenco. Pe terenul din parcul La Izvor, Climenco intenționat să construiască sub paravanul unui centru pentru copii, o clădire rezidențială cu 18 etaje.

”Potrivit hotărîrii Consiliului Municipal adoptate în 2017 la propunerea mea, proiectul de reconstrucție a străzii Mesager, precum și întoarcerea Municipiului a acelor terenu, închiriate de fabrica Viorica, este încă valabil. Pe mine în această chestiune mă interesează doar păstrarea zonelor verzi. Proiectul de reconstrucție a străzii urmează să fie modificat, iar Parcul ”La Izvor” va rămîne neatins. Pentru asta trebuie de demolat cîteva chioșcuri care stau pe pămîntul municipal și să fie amenajată o cotitură la dreapta la intersecția străzilor Bariera Sculeni și Calea Ieșilor, ceea ce va fi mult mai ieftin, Și nu trebuie de distrus parcul. Acest circ care îl face domnul Climenco este o dorință de a implica publicul în micile sale reglări de conturi”, a mai spus Vasile Chirtoca.

Noi.md

Leave a Reply