Chirtoca_CMC_13.09_06

Ne trebuie un primar care să conducă profesionist Primăria (Video)

Președintele fracţiunii PCRM şi celor fără de partid în CMC, Vasili Chirtoca, consideră că subiectul demiterii primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, s-a abordat abia acum, după ce edilul s-a aflat ani de zile în această funcție, fiindcă pînă acum s-a tăcut.

“Nouă ne spun, iată eu am reconstruit lacul Valea Morilor, construiesc drumuri. Din păcate, se cheltuie banii prost și ne arată că se face ceva. Se cheltuie mult mai mult dacît coastă lucrările. Orașul intră în datorii, se iau credite care costă mult mai mult decît cele care pot fi luate de pe piață. Înțeleg, este talentat acel primar care în 8-9 ani, rezolvă problemele cu gheretele, dar numărul lor doar crește. În parcul central au apărut recent chioșcuri. Înțeleg , el obține realizări, cînd dispar panourile de publicitate, dar ele se înmulțesc. Cartierele degradează. Numai gropi avem acolo. Primarul face, cînd nu organizează catastrofe ecologice, mă refer aici la cariera Purcel. Avem o catastrofă care ne va costa aproape un miliard”, a spus Chirtoca.

Totodată, Vasilii Chirtoca consideră că primarul capitalei ar trebui să se odihnească, iar locul acestuia să fie preluat unprimar competent care va face ceva pentru municipiul Chișinău.

 “Este tînăr și poate băiat neprofesionist dar talentat. Trebuie domnul primar sa se odihnească, poate nu s-a odihnit în tinerețe suficient. Trebuie să găsim posibilitatea să alegem după demiterea primarului acesta, un primar care sa conducă profesionist echipa aceasta. Iată principalul motiv de ce fracțiunea noastră a intrat în grupul de inițiativă cu privire la demiterea primarului și va vota și în consiliu” a spus Chirtoca.

Precizăm, astăzi CMC va supune votului proiectul cu privire la demiterea primarului capitalei Dorin Chirtoacă.

Leave a Reply