Chirtoca_platforma_electorala_26

Invităm la colaborare pe cei tineri, capabili, talentați și curajoși

Candidatul din partea PCRM Vasili Chirtoca a relatat în timpul prezentării programului său în seara zilei de 12 mai despre pașii concreți în domeniul politicii sociale, bugetare și de tineret a capitalei, care vor fi întreprinși imediat după alegerea lui în postul de primar general al capitalei.

După alegerea în postul de primar general al municipiului Chișinău Vasili Chirtoca și echipa sa promit să dea o atenție deosebită susținerii tineretului, pentru a exclude refluxul de cetățeni din oraș și țară. Vor fi elaborate programe sociale, menite, în primul rînd, să atragă tineretul.

Vasili Chirtoca a trecut în revistă planurile de creare a unei companii municipale de ipotecă capabilă să asigure chișinăuienii cu locuințe în baza unor credite pe termen lung cu o dobîndă scăzută (de pînă la 25 de ani, cu o dobîndă de 7 la sută anual). Realizarea acestor proiecte sociale va permite să se creeze noi locuri de muncă în capitală și suburbii.

În afară de terenurile sportive și cele de joacă bine amenajate Chirtoca intenționează să construiască în sectoarele și suburbiile orașului centre comerciale moderne, ale căror suprafețe vor permite să se scape de tarabe; în fiecare sector și localitate din suburbie vor apărea stadioane și săli de sport cu piscine, precum și va fi soluționată, în sfîrșit, problema stadionului orășenesc.

Un aspect important abordat de Vasili Chirtoca este atragerea la Chișinău a fluxurilor turistice: „Probabil că în momentul de față Chișinăul este singura capitală din lume, în care nu sînt prezente rețelele mari ale hotelurilor internaționale. Intenționăm să soluționăm această problemă”, a spus Vasili Chirtoca.

Vasili Chirtoca intenționează să pună la baza activității de succes a noii echipe a municipiului Chișinău parteneriatul eficient cu businessul privat. Acesta va permite să se repartizeze mai corect mijloacele bugetului municipal și va asigura fluxul de investiții private în gospodăria capitalei. În schimb capitala va acorda businessului mic și mijlociu susținere multilaterală. Vasili Chirtoca a chemat locuitorii orașului la colaborare.

„Orașul are nevoie de cei care se vor folosi de infrastructura restabilită de noi. Chișinăul are nevoie de locuitori înstăriți. Și toți locuitorii capitalei trebuie să devină așa. Invităm la colaborare pe cei tineri, capabili, talentați și curajoși. Ei nu trebuie să plece, vom construi împreună orașul nostru”, a spus Vasili Chirtoca.

Ceremonia oficială de prezentare și lansare a programului candidatului la postul de primar general al municipiului Chișinău Vasili Chirtoca, promovat în această funcție de PCRM, a avut loc marți, 12 mai, în incinta Teatrului de Operă și Balet.

2 Comments

  • Василова Ирина

    Cпасибо за хорошие слова,за простоту, лаконичность и грамотное видение будущего!!!

  • Василова Ирина

    Скажите пожалуйста,в чем заключается сотрудничество Вас и Нас-молодых,талантливых и смелых?

Leave a Reply