vasili_chirtoca_tribuna_maratoriu

Vasili Chirtoca: Construirea gheretelor, mansardelor, clădirilor în parcuri și pe trotuare va fi supusă unui moratoriu

Cunoscutul businessman Vasili Chirtoca, candidatul PCRM la funcția de primar general al municipiului Chișinău, intenționează să introducă un moratoriu asupra eliberării autorizațiilor de construcție pentru gherete, pavilioane, mansarde, anexe, unități comerciale în curți și pe trotuare, de modificare a hotarelor spațiilor verzi și ale parcurilor.

Potrivit portalului Tribuna, în programul său electoral candidatul menționează că autorizațiile eliberate anterior vor fi analizate și, dacă acestea nu vor corespunde normelor sau intereselor municipiului, Primăria va anula aceste decizii sau le va contesta în instanță.

„Pînă la perfecționarea bazei normative de reconstrucție a monumentelor de istorie și arhitectură, vor fi strict interzise orice lucrări la aceste obiective”, menționează candidatul în programul său.

Vasili Chirtoca susține că împreună cu echipa sa va formula și implementa principiile de conlucrare bine organizată și transparentă a Primăriei și Consiliului Municipal. „Aceste principii se vor baza în exclusivitate pe interesele orașului și ale orășenilor și vor include mecanismele responsabilității personale a fiecărui funcționar împuternicit să ia decizii”, se menționează în programul electoral al candidatului.

Chirtoca subliniază că va proceda la o analiză urgentă a celor mai actuale probleme din transport. „În baza analizei efectuate, vor fi luate măsuri prealabile care, pînă la implementarea programului complex de dezvoltare a transportului, elaborat de noi, vor permite eliminarea problemelor elementare: prevenirea ambuteiajelor pe străzi, asigurarea securității pietonilor, implementarea unui grafic bine gîndit și a sistemului de circulație a transportului public, organizarea circulației bicicletelor”, a menționat candidatul la funcția de primar general al capitalei.

Cristina Pendea

tribuna.md

Leave a Reply