0_16.06.15 Заключительная Пресс-Конф_3

Alegătorii vor decide singuri pentru cine să voteze în turul doi (Video)

Candidatul comuniștilor la funcția de primar general al capitalei, Vasili Chirtoca, spune că alegătorii săi vor decide în mod independent pentru cine să-și dea votul în turul II al alegerilor locale. Acesta s-a declarat dezamăgit de modul în care s-au repartizat voturile în municipiul Chișinău.

„Eu nu pot să-i îndemn pe alegătorii mei să voteze pentru cineva anume, am spus deja cum s-a votat la noi în municipiu. Eu ca și cetățean nu sînt satisfăcut, pentru că alegerea a fost făcută în baza doctrinelor geopolitice și atunci cum pot eu să-i îndrum pe cine să voteze? Eu nu văd alți candidați la funcția de primar care să poată schimba ceva în municipiu, în afară de mine. Cei 12 mii de alegători care m-au votat sînt oameni serioși, ei pot să se gîndească și să decidă de sine stătător”, a punctat Chirtoca.

Precizăm că peste două săptămîni, candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, și cel al Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, se vor confrunta în turul II de scrutin. Rezultatul final arată că Chirtoacă a obținut 37,52% din voturi, iar Zinaida Greceanîi – 35,68%. Turul II va avea loc pe 28 iunie.

Leave a Reply