Chirtoca_pan_md

Vasili Chirtoca: Businessul are nevoie de stabilitate

„Eu sînt sigur că, pentru a se dezvolta, businessul mic și cel mijlociu nu au nevoie de vorbărie goală, trebuie doar să nu li se pună piedici în dezvoltare”, a spus candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău Vasili Chirtoca la întîlnirea cu activiștii PCRM, care a avut loc pe 19 mai în incinta Sălii cu Orgă.

La întrebarea referitoare la măsurile de susținere a businessului mic, adresată de unul dintre participanții la întîlnire, Vasile Chirtoca a răspuns:

„De la declararea independenței Republicii Moldova încoace, majoritatea politicienilor noștri se ocupă cu businessul mic, micuț și mijlociu. Eu sînt absolut convins că, pentru a se dezvolta, businessul mic și cel mijlociu nu au nevoie de vorbărie goală – trebuie doar să nu li se încurce să se dezvolte.”

Vasili Chirtoca a menționat că este adversarul licențelor și autorizațiilor urgente și nu va lupta cu «gheretele și comerțul stradal».

„Cînd vom veni la putere în capitală, businessul va primi o singură autorizație pentru întregul termen de activitate. Businessul are nevoie de stabilitate. Businessmanul va investi numai dacă va avea o închipuire clară despre ziua de mîine a afacerii sale. Desigur, gheretele fac parte din semnalmentele capitalei unei republici bananiere, însă în ele s-a investit. Noi nu avem dreptul să-i lipsim pe oameni de bucata lor de pîine, pe care o cîștigă în orașul natal. De aceea, cu gheretele nu vom lupta – vom strămuta aceste unități de comerț în centrele comerciale raionale, pe care vom începe să le construim îndată după victoria la alegerile din 14 iunie”, a promis candidatul PCRM la funcția de primar al capitalei.

Unul dintre activiști s-a interesat de politica de tineret pe care își propune să o promoveze candidatul.

„Puterea ne devorează prin impozite, dar nu creează posibilități pentru dezvoltarea personală și garantarea unei vieți în condiții demne”, a spus el.

Vasili Chirtoca a răspuns că Primăria reînnoită și Consiliul municipal Chișinău vor angaja, în primul rînd, specialiști instruiți și curajoși, care au idei și proiecte de dezvoltare a gospodăriei orășenești. El a precizat că la implementarea proiectelor de lărgire și menținere a infrastructurii capitalei preferințele vor fi acordate companiilor naționale.

Vorbind despre planurile de reînnoire a primăriei municipiului, candidatul la funcția de primar general a atras atenția publicului asupra problemei referitoare la selectarea cadrelor administrative.

„Birocratul care nu-i iubește pe oameni este pe cît de deștept, pe atît de periculos. De aceea vom angaja în funcții numai oameni onești și buni. Oameni, care niciodată nu vor îmbrățișa ideea că, dacă nu faci nimic – nici nu vei putea fi certat”, a afirmat Vasili Chirtoca.

Candidatul la funcția de primar a subliniat că în orice gen de activitate sarcinile trebuie puse corect, clar și competent.

În condițiile în care un primar general nu se poate eschiva de la viața politică a țării în favoarea proiectelor pur gospodărești, Chirtoca a fost întrebat despre preferințele sale politice. El a răspuns că se consideră adept al păstrării statutului de neutralitate al Republicii Moldova.

„Ideea neutralității este bună și reală și noi o vom susține. Pentru claritate voi mai sublinia că numai partidele și mișcările care nu dispun de idei și proiecte de administrare scot în prim-plan factorul politicii externe”, a menționat Chirtoca.

pan.md

Leave a Reply