tsveatkov_2

Țveatcov: Chirtoca s-a manifestat ca un profesionist și politician

„Candidatul PCRM la funcția de primar general al capitalei, Vasilii Chirtoca, a reușit timp de o lună să se manifeste ca un profesionist și ca un bun politician, capabil să soluționeze problemele capitalei”. Opinia aparține politologului Nicolai Țveatcov, care a fost solicitat de NOI.md să comenteze rezultatele sondajului de opinie prezentat recent de compania „Intelect Group”.

Datele studiului arată că locuitorii municipiului Chișinău preferă, în primul rînd, candidații cu o poziție echilibrată, neutră în ceea ce privește politica externă a țării și că de acest model promoldovean se apropie candidatul PCRM.

„Vasilii Chirtoca este o personalitate politică nouă, care a reușit să-și demonstreze calitățile de profesionist, de bun specialist în sfera producției, prestării serviciilor, a managementului, precum și în domeniul organizării procesului tehnologic. Dumnealui s-a manifestat ca o persoană care deține calitățile necesare pentru a fi un bun politician, a arătat că este cu inima deschisă față de oameni. Împreună cu echipa sa productivă și eficientă, el poate ajuta Chișinăul să-și rezolve problemele stringente”, a explicat Țveatcov.

În timpul campaniei electorale, popularitatea lui Vasilii Chirtoca a crescut rapid de peste două ori: dacă în aprilie 2015 în el aveau încredere doar 3,2% dintre alegători, la momentul actual, pentru el ar vota deja 7,6%. Unii politologi estimează că în condițiile crizei politice prin care trece țara, nivelul de încredere în candidatul PCRM la funcția de primar general va crește simțitor, lucru ce îi va asigura trecerea în turul II al alegerilor locale.

Leave a Reply