Chirtoca_Durlesti_ (30)

Trîntă, muzică şi dansuri în suburbiile capitalei (FOTO)

Candidatul PCRM la funcţia de primar general al capitalei, Vasili Chirtoca, îşi continuă turul electoral în suburbiile Chişinăului. La sfîrşitul acestei săptămîni el a vizitat localitățile Bubuieci, Durleşti şi Stăuceni.

Festivităţi, programe bogate de concert şi întreceri la trîntă pentru doritori au fost organizate de activul PCRM şi aripa de tineret a partidului în trei localități din suburbia capitalei. Seara de sîmbătă s-a transformat într-o sărbătoare surpriză pentru locuitorii din Bubuieci, Durleşti şi Stăuceni. Locuitorii acestor localități au fost vizitaţi şi de candidatul la funcţia de primar general al Chişinăului Vasili Chirtoca.

Discursurile candidatului PCRM au fost suficient de laconice, cît să nu transforme sărbătoarea în miting. Cu toate acestea, candidatul a reuşit să le explice locuitorilor din suburbii bazele programului de gestionare a municipiului elaborat de echipa sa, să le prezinte candidaţii la funcţia de consilieri municipali.

„Vreau să vin şi să fac totul pentru a reda Chişinăului statutul de capitală europeană modernă, amenajată şi confortabilă”, a declarat Vasili Chirtoca în discursul său pentru locuitorii din localităţile suburbane menţionate.

El a explicat auditoriului că după victoria sa în scrutinul din 14 iunie, la baza gestionării municipiului va sta abordarea complexă în rezolvarea problemelor. Baza programului constă dintr-o serie de proiecte sociale, economice şi de mediu.

„Am împărţit problemele majore ale municipiului în două categorii: probleme ce pot fi rezolvate din contul forţelor şi resurselor disponibile, şi probleme ce necesită investiţii mari, timp îndelungat şi reforme sistemice în gestionarea capitalei”, a menţionat Vasili Chirtoca.

El a mai adăugat că va trebui să acţioneze foarte rapid: „ Nu avem încotro, fiindcă sarcina principală pentru noi e să stopăm emigrarea concetăţenilor noştri. Vom soluţiona problemele din prima categorie în primii trei-patru ani şi vom demara majoritatea proiectelor din a doua categorie. Oamenii se vor convinge că problemel capitalei nu s-au oprit în loc, ci se rezolvă operativ, eficient şi în conformitate cu calculele ştiinţifice.

La sfîrşitul întîlnirilor cu locuitorii din suburbii, Vasili Chirtoca i-a chemat să renunţe la preferinţele politice, care nu au nicio influenţă asupra economiei oraşului, şi să-şi consolideze forţele pentru dezvoltarea Chişinăului.

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply