Chirtoca_Frispa_ (11)
23.05.2015 Comments are off

Tinerii nu doresc să aștepte, deci vom rezolva problemele rapid (FOTO)

„Sînt îngrijorat de faptul că majoritatea tinerilor visează să plece, după terminarea studiilor, din țară”, a afirmat candidatul PCRM la funcția de primar general al capitalei, Vasili Chirtoca, la întîlnirea cu studenții de la Universitatea de Stat.

În cadrul discuțiilor cu studenții, Vasili Chirtoca a declarat că înțelege că chiar printre cei cîteva sute de tineri adunați în sală mulți nu doar că au acest vis, dar au stabilit, de asemenea, și un plan pentru căutarea unei vieți mai bune în afara Republicii Moldova: „Și acest lucru, pe de o parte, este de înțeles – foarte multe lucruri la noi încă nu sînt puse pe roate”, a declarat candidatul la funcția de primar general al Chișinăului.

Vasili Chirtoca le-a amintit tinerilor zicala „e bine acolo unde nu suntem noi”: „Se întîmplă adesea că, cutreierînd lumea și negăsind o viață mai bună, omul se convinge că nu e nicăieri mai bine decît acasă – într-un mediu obișnuit, împreună cu prietenii, cu familia. Știu că majoritatea celor care vor să plece ar rămîne, dacă aici, în Moldova noastră, la Chișinău, s-ar crea condiții normale, dacă și-ar putea găsi un serviciu bun, ar reuși să rezolve problemele legate de locuință, dacă ar simți că autoritățile au grijă de oameni”, a accentuat Vasili Chirtoca.

El a menționat că s-a creat o astfel de situație, în care țara pierde o mare parte din populația activă, pleacă tocmai cei care, plătind impozite, formează bugetul. „Anume de voi, tineri profesioniști, avem foarte mult nevoie – pentru a dezvolta și implementa proiecte, pentru a crea locuri de muncă și de a gestiona totul în mod eficient. Prin urmare, noi, autoritățile locale, va trebui să decidem rapid. Cuvîntul meu înseamnă ceva în această țară. Și vă promit că în patru-cinci ani, principalele probleme care afectează dorința tinerilor de a rămîne la Chișinău vor fi rezolvate. Pe parcursul acestor cîțiva ani, vom construi o mulțime de obiecte sportive, noduri rutiere, infrastructură pentru biciclete, parcări subterane”, a dat asigurări Vasili Chirtoca.

Această prezentare necesită JavaScript.