Chirtoca_Steaua Reds_35_s

Politicienii au divizat societatea moldovenească prin două concepții primitive (Foto, Video)

„Politicienii au divizat societatea moldovenească în baza a două concepții primitive”, consideră candidatul la funcția de primar general al Chișinăului Vasili Chirtoca. „Unii spun: Vrem în Europa, alții – Vrem în Uniunea Vamală”, a menționat candidatul în cadrul întîlnirii cu colectivul fabricii de confecții „Steaua Reds”. Vasili Chirtoca consideră că pot diviza oamenii numai cei care nu cred în viitorul țării.

Vasili Chirtoca a spus că holdingul pe care îl conduce, „DAAC Hermes”, realizează în permanență proiecte sociale și ecologice. „Acum ne ocupăm de o pepinieră cu material semincer pentru culturile vegetale. Noi dorim ca roșiile și castraveții din nou să fie recunoscute după mirosul lor specific. De asemenea, noi patronăm două case de copii din satele Pîrîta și Visoca, dar și Gimnaziul-internat nr. 3 din Chișinău. Recent, am susținut proiectul Centrului Internațional de Prevenire și Informare în Domeniul Adicțiilor – publicarea a două cărți în limbile rusă, moldovenească și engleză. În aceste cărți sub formă de poveste, copiii sînt preveniți despre pericolul consumului de droguri și utilizarea excesivă a calculatorului”, a menționat Vasili Chirtoca.

Prezentîndu-și programul de administrare a municipiului, Vasili Chirtoca a menționat că scopul principal este de a întoarce Chișinăului imaginea unei capitale europene moderne, amenajate, stoparea exodului cetățenilor, în special al tinerilor specialiști, restabilirea și menținerea unei stări ecologice favorabile în capitală.

„În ultimii patru ani suprafața spațiilor verzi din Chișinău s-a redus cu 15%, apele subterane sub municipiu sînt poluate din cauza tehnologiei greșite de depozitare a deșeurilor și epurarea apelor uzate. De economia capitalei nu se ocupă nimeni, de aceea, Chișinăului permanent nu-i ajung bani”, a explicat Vasili Chirtoca.

Candidatul la funcția de primar general a menționat că la rezolvarea problemelor Chișinăului va avea o abordare complexă. Toate problemele din program sînt împărțite în două categorii: cele care pot fi soluționate operativ și fără prea multe cheltuieli și cele care necesită investiții considerabile și timp. „Va trebui să muncim foarte rapid. În trei-patru ani este necesar de soluționat o mulțime de chestiuni, iar un număr și mai mare de proiecte trebuie demarate. Oamenii trebuie să se convingă că procesul de reabilitare a orașului se produce la modul real. Tineretul nu este dispus să aștepte. Noi trebuie să-i convingem pe toți că e mai bine să locuiești, să-ți faci o carieră, să-ți întemeiezi familie și să-ți crești copii aici, în Patrie, alături de cei apropiați, alături de prieteni”, a subliniat Vasili Chirtoca.

Angajatele fabricii au manifestat un interes sporit față de problemele legate de sfera socială. Vasili Chirtoca a promis să se clarifice cu problema oferirii spațiului locativ discipolilor caselor de copii și internatelor. Totodată, candidatul la funcția de primar general a recunoscut că tarifele la serviciile comunale, în opinia lui, sînt exagerate, de aceea situația necesită implicare.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply