Chirtoca_press_club

Municipiul Chişinău e ca un organism cu capul alterat

Primăria municipiului Chişinău şi preturile au prea mulţi angajaţi, iar corupţia şi fărădelegile au făcut aşa încât municipiul acum e asemeni unui organism care are capul alterat. Comparaţia a făcut-o Vasili Chirtoca, candidat la funcţia de primar general din partea Partidului Comuniştilor, în cadrul unui Clubului de presă „Rezonanţa Socială”.

Vasili Chirtoca a menţionat că el candidează la funcţia de primar general, deoarece s-a săturat să vadă că oraşul degradează, fiind distrus de corupţia din administraţie şi de faptul că funcţionarii publici îşi bat joc de oameni. Candidatul îşi propune să reducă numărul de angajaţi ai Primăriei şi preturilor cu cel puţin câte o treime şi să direcţioneze forţa umană să gestioneze treburile direct prin cartiere şi prin parcuri, creând astfel mai multe subdiviziuni.

Candidatul PCRM nu este şi membru de partid. Vasili Chirtoca a spus că s-a înţeles cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, că nu va fi implicat în activitatea formaţiunii politice, ci se va ocupa doar de treburile oraşului. Mai mult ca atât, Vasili Chirtoca îşi propune să conlucreze cu guvernarea centrală indiferent de culoarea acesteia.

Vasili Chirtoca promite că nu vor fi construite blocuri mai mari de 15 metri, că va lăsa mai mult loc între construcţii pentru a putea fi create piste pentru ciclişti, că în cel mult 3 ani va rezolva problema câinilor maidanezi prin sterilizarea animalelor fără stăpân. De asemenea, candidatul comuniştilor spune că vor fi susţinute pieţele care vor comercializa preponderent produse autohtone şi va ajuta la lansarea afacerilor care să asigure întreprinderile din municipiul Chişinău cu materie primă, cum ar fi crearea prin suburbii a mai multor ferme care să vândă lactate companiilor din capitală. Vasili Chirtoca mai consideră necesar să introducă mecanisme prin care oamenii să poată reîntoarce sticlele folosite, astfel cele 2 companii producătoare de sticlă din capitală să aibă materie primă, să poată angaja mai mulţi lucrători, iar din capitală treptat să dispară plasticul.

Pentru centrul istoric, Vasili Chirtoca vede mai multe muzee, iar cât ţine de viaţa cultural-artistică, va promova ca zilnic în capitală să aibă loc cel puţin un concert sau un spectacol. Candidatul a menţionat că el ţine la valorile tradiţionale moldoveneşti. Vasili Chirtoca nu vede o problemă în a marca la Chişinău Ziua Europei şi afirmă că e ceva normal, deoarece locuitorii din Republica Moldova sunt europeni.

Candidatul a adăugat că politica Partidului Comuniştilor corespunde întocmai viziunilor sale, deoarece acest partid niciodată nu a împărţit oamenii în ai săi şi în străini muncind pentru tot poporul, şi el se va conduce de acelaşi principiu conducând capitala.

www.ipn.md

Leave a Reply