Chirtoca_dendrarium_ (10)

Mi-aș dori ca tot Chișinăul să fie la fel de frumos ca Parcul Dendrologic al orașului (FOTO)

Problema reabilitării și menținerii ecologiei capitalei a fost discutată la întîlnirea candidatului PCRM la funcția de primar general al capitalei,Vasili Chirtoca, cu angajații Parcului Dendrologic.

„Iubesc foarte mult Chișinăul nostru. Acest oraș este foarte bine conceput și construit astfel, încît toți locuitorii lui erau fericiți și mulțumiți de viață. Anume în această direcție vom continua să dezvoltăm Chișinăul după ce vom cîștiga alegerile la 14 iunie”, a spus Vasili Chirtoca.

Candidatul pentru funcția de primar general al capitalei le-a spus angajaților că Parcul Dendrologic este unul dintre locurile preferate ale familiei sale: „Vin aici de cîteva zeci de ori pe an. Cîndva veneam cu soția, apoi cu fiii, acum vin cu nepoții. Și văd cît de multe ați reușit să faceți pentru a păstra și înfrumuseța acest loc, care a devenit o oază în inima capitalei”, a menționat Chirtoca.

El i-a informat pe alegători că compania pe care o conduce, DAAC Hermes, desfășoară o varietate de programe care vizează îmbunătățirea mediului. Este vorba despre o pepinieră de semințe, agricultură ecologică, întregul ciclu de cultivare a peștelui, restaurarea spatiilor verzi și epurarea apelor uzate industriale.

„În următorii 20 de ani noi trebuie să restabilim fluxul rîului Bîc. Acum albia este într-o stare deplorabilă, jumătate din apa lui este reziduală. Conceptul de zonă sanitară a rîului Bîc nici nu există”, a accentuat Chirtoca, concluzionînd că situația necesită o intervenție imediată a autorităților de toate nivelurile.

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply