Chirtoca_realitatea

INTERVIU EXCLUSIV! Vasili Chirtoca: Printre primii 30 de candidați pentru CMC, 10 sînt din echipa mea (VIDEO)

Nu este membru de partid, dar a fost înaintat la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea unei formațiuni politice (PCRM), fiind primul și în lista candidaților formațiunii la funcția consilier în CMC, iar în lista primilor 30 de candidați vor fi incluși zece membri ai echipei sale. Este vorba despre omul de afaceri Vasili Chirtoca, președintele holdingului Daac-Hermes, care a vorbit, în cadrul unui interviu exclusiv pentru Realitatea.md, despre condițiile în care a acceptat propunerea liderului comunist și de ce n-ar fi acceptat o propunere similară de la alte partide; cît costă campania electorală și cu cît contribuie la finanțarea ei; dacă va rămîne în CMC și cu cine va face coaliție; prevederile programului său electoral și altele.

„Nu sînt membru de partid, dar văd cum orașul degradează și de un an îmi notez unele idei despre ce aș face dacă aș fi primar general. Domnul Voronin mi-a citit gîndurile și mi-a făcut propunerea. Ne-am înțeles cu el ca eu să nu mă ocup cu politica și cu problemele membrilor partidului. Eu voi conduce orașul și voi face tot posibilul să iasă din starea de degradare în care se află”, a spus Vasili Chirtoca.

Totuși, acesta a menționat că nu ar fi acceptat propunerea dacă aceasta ar fi venit de la liderii altor partide. „Nu cunosc pe nimeni așa cum îl cunosc pe domnul Voronin. Știu ce pot să aștept de la domnia sa. Poate să se țină de cuvînt. Pe alți lideri de partid nu-i cunosc foarte bine, dar cîteodată ne întîlnim”, a menționat candidatul PCRM.

Acesta a mai spus că în cazul în care nu va cîștiga cursa pentru Primărie, va rămîne în CMC pentru a le încurca celor ce se ocupau și vor să se ocupe și în continuare cu furtul de terenuri, construcții în spații verzi sau în zona istorică a orașului. „Cred că cea mai dificilă va fi conlucrarea cu Partidul Liberal. Sînt multe lucruri rele începute de acest partid. Beneficiarii finali ai pămîntului furat sînt membri ai PL. Noi trebuie să întoarcem terenurile și, de aceea, foarte greu ne vom înțelege”, a subliniat Chirtoca.

Candidatul a menționat că campania sa electorală, estimată la 4-5 milioane de lei, este finanțată în proporție de 50/50 de el și de partid, dar, conform înțelegerii cu Vladimir Voronin, în lista primilor 30 de candidați la funcția de consilier au fost incluse zece persoane din echipa sa, oameni din mediul de afaceri. Patru dintre aceștia se regăsesc printre primii zece candidați din lista PCRM și cîte trei între pozițiile 11-20 și 21-30. Primii în listă sînt:

  • Vasile Chirtoca, candidatul PCRM la funcția de primar general;
  • Natalia Vîsotina, liderul fracțiunii PCRM în CMC;
  • Ghenadie Botnaru, vicepreședinte „Daac-Hermes”;
  • Vlad Chircu, vicepreședinte „Daac-Eco-Plant”;
  • Mihail Mocanu, președintele Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan din Republica Moldova, jurist;
  • Andrei Elistratov, om de afaceri;
  • Eduard Mușuc, fost deputat, fost președinte al Consiliului Municipal Chișinău.

Vasili Chirtoca a mai vorbit despre prevederile programului său electoral, cum ar fi efectuarea unui audit la Primărie, construcția mai multor viaducte și teleferice în Chișinău, construcția unui stadion republican și edificarea pe locul fostului stadion a unui palat al sporturilor, amenajarea parcărilor inteligente etc.

Leave a Reply