Chirtoca_Vadul-Lui-Voda_17

Funcționarii inițial ne creează probleme, iar apoi „ne ajută” să le soluționăm (FOTO, VIDEO)

Despre schimbările ce urmează să survină în administrarea municipiului Chișinău au discutat locuitorii orașului Vadul lui Vodă cu candidatul la postul de primar general al capitalei din partea PCRM, Vasili Chirtoca.

„Imediat după alegerile din 14 iunie, este necesar să se efectueze reatestarea funcționarilor din cadrul administrației municipiului. Ei sînt atît de mulți, încît unii pur și simplu nu știu ce atribuții au. Așadar, oricine nu va putea să convingă comisia noastră de propria competență va fi demis. Noi însă nu vom lipsi familiile lor de bucata de pîine! Se preconizează organizarea cîtorva sute de companii specializate care vor monitoriza curățenia și ordinea, precum și starea spațiilor verzi în cartiere și parcuri. Ele vor fi conduse de actualii funcționari din cadrul administrației municipiului”, a precizat Chirtoca.

Vasili Chirtoca și locuitorii orașului Vadul lui Vodă au discutat și despre faptul că în municipiu absolut nu se soluționează problemele gospodărești și cele sociale. Iar singurul lucru care se face este autopromovarea și eforturile electorale: „Ce sens are să restabilim cîte două-trei străzi pe an și cîte un lac timp de opt ani? Aceasta trebuie să fie preocuparea permanentă a serviciilor municipale! Străzile trebuie restabilite cîte zece la număr. Același lucru vizează și spațiile verzi. Timp de opt ani numărul lor în municipiu s-a micșorat cu 15 la sută”, a specificat candidatul la postul de primar general.

Locuitorii orașului au manifestat interes sporit pentru problemele transportului public, deoarece majoritatea lor muncesc la Chișinău, precum și față de serviciile comunale. Vasili Chirtoca a reiterat că anume aceste puncte stau la baza programului său și vor fi soluționate în mod prioritar: „Noi propunem o abordare complexă a gospodăriei urbane. Toate problemele sînt divizate în două categorii – cele care trebuie soluționate în mod urgent, în baza mijloacelor bugetare, și cele care necesită investiții capitale și timp îndelungat. Vom soluționa problemele din diferite categorii în paralel, cu atît mai mult că eu și colegii mei avem experiență și în planificarea gospodăriei urbane, și în organizarea cu succes a procesului de afaceri. În ceea ce privește investițiile necesare, știm exact unde pot fi găsite”, a menționat Vasili Chirtoca.

El a specificat că intenționează să muncească foarte operativ și să întoarcă Chișinăului timp de trei-patru ani imaginea și atractivitatea de odinioară: „Trebuie să reușim să-i convingem pe copiii și nepoții noștri să trăiască, să-și facă studiile, cariera, să-și creeze familia și să crească copiii aici, în Patrie, dar nu în străinătatea îndepărtată”, a spus Chirtoca la finalul discuției.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

Leave a Reply