Chirtoca_ArtMet_ (25)

Companiile naționale vor avea prioritate la repartizarea comenzilor municipale (FOTO,VIDEO)

Va fi schimbată practica existentă de angajare a antreprenorilor pentru realizarea lucrărilor ce pot fi efectuate de întreprinderile naționale. Promisiunea a fost făcută de candidatul PCRM la funcția de primar general al capitalei, Vasili Chirtoca, în cadrul întîlnirii cu colectivul uzinei „Artmet”.

„Acum situația e clară – sute de milioane de lei merg peste hotare pentru achitarea lucrărilor pe care cu același succes le pot efectua companiile moldovenești”, le-a spus angajaților Vasili Chirtoca. „Acești bani înseamnă de fapt mii de locuri de muncă, sute de mii de ore-om plătite. Bineînțeles, oferind comenzile companiilor străine, în primul rînd celor românești, administrația orașului nostru pur și simplu își onorează datoria frățească. Numai că nu pot să nu amintesc zicala moldovenească: «Frate-frate, dar brînza-i cu bani»”, a subliniat candidatul la funcția de primar al capitalei.

Vasili Chirtoca a relatat că după ce va cîștiga alegerile din 14 iunie echipa lui se va concentra asupra formării unui cluster închis de producție, în cadrul căruia companiile naționale se vor completa și ajuta reciproc: „Acum nimeni nu se ocupă de economia Chișinăului. Actuala administrație a Primăriei doar explică nesoluționarea unei sau altei probleme prin bugetul mic. Numai că orașul este un mecanism enorm, foarte bine potrivit pentru autoperfecționare și completarea mijloacelor proprii. Pur și simplu, de aceasta trebuie să se ocupe oamenii care știu ce trebuie făcut și noi avem asemenea oameni”, a subliniat Vasili Chirtoca.

Candidatul a menționat că echipa sa se va axa pe prevenirea exodului continuu al cetățenilor peste hotare, în special al tinerilor specialiști. „Va trebui să muncim foarte operativ, pentru ca în trei-patru ani să realizăm toate proiectele care nu necesită investiții mari. Tineretul nu va aștepta și, dacă dorim să-i convingem că e mai bine de trăit, de făcut o carieră și întemeiat familie aici, în Patrie, va trebui să muncim asiduu. Dar merită”, a menționat candidatul la funcția de primar general.

Un alt set de probleme primordiale ține de necesitatea restabilirii echilibrului ecologic în capitală: „În ultimii ani suprafața spațiilor verzi în Chișinău s-a redus cu 15%. Ca urmare, am avut o epidemie de gripă sezonieră care a răpus viața a cîteva zeci de concetățeni. Acest proces nu mai poate fi tolerat și declar cu toată responsabilitatea că Chișinăul ar putea să nu mai suporte încă o administrație similară celei precedente”, a spus Vasili Chirtoca.

Prezentîndu-le angajaților uzinei principalele prevederile programului său, Vasili Chirtoca i-a îndemnat să-și unească eforturile pentru a întoarce Chișinăului statutul de oraș modern și amenajat.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply