Chirtoca_colegiu_medicina_05

Chirtoca propune o selectare riguroasă a candidaților la funcția de viceprimar (Video)

În timpul examinării agendei de astăzi a ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC), președintele fracțiunii comuniștilor și a celor fără de partid, Vasilii Chirtoca, și-a îndemnat colegii să fie atenți la selectarea candidaților pentru funcția de viceprimari ai capitalei, pentru ca aceștia să fie incoruptibili, informează NOI.md.

„Actualmente, în Primărie activează conducători care nu pot spune «nu», permițînd construcția chioșcurilor în spațiul dintre blocuri și pe trotuare, în cartiere și pe terenurile de sport. Dacă la fel de «binevoitori» ar fi fost cei care au construit Parisul, Barcelona, Praga și Londra, și al căror exemplu ar trebui să-l urmăm, aceste orașe nu ar fi existat acum. Haideți să acordăm atenție acestui fapt, inclusiv la votarea viceprimarilor”, a menționat președintele fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid.

Vasilii Chirtoca i-a îndemnat pe colegi să rezolve în sfîrșit problema chioșcurilor în capitală. Potrivit consilierului, chioșcurile reprezintă un canal important de comercializare a mărfurilor de contrabandă și contrafăcute, ceea ce prejudiciază puternic industria locală și businessul legal. „Trebuie făcută ordine în activitatea acestor obiecte. În curînd vom propune soluții în acest sens, astfel încît să nu aibă de suferit oamenii, iar orașul să scape de aceste obiecte pocite”.

De asemenea, Vasilii Chirtoca a atenționat consilierii municipali asupra faptului că toate construcțiile susținute din bugetul municipal trebuie să se bazeze pe documentația normativă, cu indicarea obligatorie a termenelor de construcție, care trebuie să fie respectate. Trebuie excluse cazurile în care un obiect de 25 de milioane de lei se construiește timp de cinci ani, iar cînd rămîne de alocat 5 milioane de lei, noi nu putem oferi acești bani. Dacă încăperea nu se exploatează, investițiile în obiectul respectiv se pierd (apropo, de noul buget al orașului).

„Pentru construcții este foarte importantă complexitatea, păstrarea ansamblului și respectarea zonării. Complexitatea presupune că complexele locative trebuie să conțină toată infrastructura necesară pentru o viață normală, inclusiv terenuri de joacă pentru copii, parcări, locuri de odihnă. La noi, peste tot apar stații de alimentare cu combustibil. Se creează impresia că ele sînt principalele obiecte în orașul nostru. Există locuri cu cîte trei stații PECO pe un teritoriu de cîteva mii de metri pătrați. La ce bun, dacă ele le creează probleme oamenilor? Consider că una dintre problemele importante este crearea schemelor de amplasare a acestor obiecte și respectarea ei strictă”, a subliniat Vasilii Chirtoca.

www.noi.md

Leave a Reply