Chirtoca_ograda_33_s

Împreună trebuie să salvăm orașul nostru (FOTO)

„La alegerile locale din 14 iunie vom fi împreună, umăr la umăr, pentru restabilirea și prosperitatea Chișinăului nostru. De aceea, am venit aici, direct la voi, pentru a vă povesti despre sine și a răspunde la întrebări”, le-a spus candidatul PCRM la funcția de primar general al capitalei, Vasili Chirtoca, locuitorilor din curțile Chișinăului. Vasili Chirtoca și adepții lui au mutat întrevederile cu alegătorii de la întreprinderi și organizații în curțile blocurilor din capitală.

„Am activat în sectorul de stat, în domeniul proiectării întreprinderilor mari. Am muncit prin toată Uniunea Sovietică și am creat, în mare parte, întreprinderi mari, de aceea tot ce ține de organizarea și planificarea gospodăriei orășenești le cunosc la modul practic de foarte mult timp”, le-a relatat Vasili Chirtoca locuitorilor curții unui bloc de la intersecția străzilor I. Creangă și V. Belinschi. „Cunosc bine Chișinăul și iubesc acest oraș, dar nu aș fi candidat la funcția de primar general, dacă nu aș fi fost convins că încă un mandat de acest fel capitala noastră nu va rezista. Chișinăul degradează vertiginos și noi împreună trebuie să ne salvăm orașul”, a subliniat Vasili Chirtoca.

Candidatul a povestit despre prevederile principale ale programului de administrare a municipiului, punînd accent pe proiectele sociale, de care sînt interesați majoritatea cetățenilor. „Imediat după ce vom cîștiga alegerile din 14 iunie, chiar a doua zi, vom începe testarea funcționarilor primăriei, să vedem dacă aceștea corespund funcției din punct de vedere profesional. Funcționarii eliberați din funcție nu vor rămîne fără o bucată de pîine – îi vom trimite să se ocupe de spațiile verzi și gospodăria comunală din capitală. În al doilea rînd, vom crea o întreprindere municipală ipotecară care va oferi credite chișinăuienilor, în special tinerilor specialiști pe care trebuie să-i menținem în țară. Creditele pentru procurarea apartamentelor vor fi acordate pe o perioadă de 25-30 de ani, cu o rată a dobînzii de doar 7% anual. Loturile de pămînt în capitală vor fi vîndute doar în cadrul unor licitații deschise, iar banii obținuți vor fi cheltuiți pentru construcția spațiului locativ municipal”, a promis Vasili Chirtoca.

În timpul comunicării cu chișinăuienii candidatul a trebuit să răspundă la mai multe întrebări deloc ușoare, cum ar fi „cînd veți tăia plopii?” sau „cum se poate trăi cu o pensie de 900 de lei?”. De menționat că pe majoritatea oamenilor care au venit cu întrebări Vasili Chirtoca i-a programat în audiență, pentru a pătrunde în esența celor mai complicate probleme și a oferi ajutorul posibil încă pînă la alegeri.

„Sînt om de cuvînt și nu voi renunța niciodată la ceea ce am spus. Odată cu venirea mea la Primărie autoritățile locale vor înceta să mai facă politicianism și se vor ocupa în exclusivitate de problemele orașului. Sincer contez pe susținerea dumneavoastră la alegeri și ulterior, în cadrul realizării planului nostru de restabilire a Chișinăului”, a spus în încheiere Vasili Chrtoca.

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply