0_16.06.15 Заключительная Пресс-Конф

Chirtoca: Îmi voi continua activitatea în cadrul Consiliul Municipal Chișinău (Video)

Candidatul PCRM la funcția primar general al capitalei, Vasili Chirtoca, va continua să promoveze programul său de dezvoltare a Chișinăului deja în calitate de consilier municipal. Omul de afaceri a anunțat astăzi că va încerca, alături de echipa sa din Consiliul Municipal Chișinău, să stopeze degradarea orașului.

Fiind întrebat de reporterul NOI.md dacă planifică să-și continue activitatea în sfera politică, Chirtoca a spus că nu a luat o decizie în această privință.

„Sigur, rămîn o persoană cu multe cunoștințe, experiență. Pentru a lua o decizie, cred că trebuie să meditez. Voi rămîne să lucrez în Consiliul Municipal. Noi vom promova programul nostru, nu vom sta cu mîinile în sîn și participa la procesul de vot. Am început deja să pregătim o serie proiecte, vom spune clar ce se poate face în Chișinău și ce este interzis”, a spus omul de afaceri.

Candidatul comuniștilor a adăugat că nu vede deocamdată posibilitatea participării fracțiunii PCRM la formarea unei coaliții stabile. Potrivit lui, echipa sa în CMC va coopera doar cu cei care vor munci în beneficiul municipiului. „Sînt foarte multe interese la mijloc, în baza cărora se iau decizii. Noi vom vota doar cu cei care vor opta pentru interzicerea construcțiilor în parcuri, în zonele dintre case și drumuri, în orașul vechi”, a punctat Chirtoca.

Omul de afaceri s-a arătat ușor dezamăgit de rezultatul pe care l-a înregistrat la alegerile locale, dar a precizat că la baza acestui rezultat au stat mai mulți factori. Potrivit lui, timpul pe care l-a avut la dispoziție pentru a-și prezenta programul a fost restrîns, iar majoritatea chișinăuienilor au făcut o alegere geopolitică, fără a se gîndi la problemele reale ale capitalei.

„Cred că acești 12 mi de alegători care și-au dat votul pentru mine sînt oameni care percep esența lucrurilor, care înțeleg că orașul degradează. Noi nu puteam veni cu declarații populiste, sîntem oameni serioși, tot timpul ne-am ocupat cu fapte concrete”, a punctat Chirtoca.

Precizăm că Vasili Chirtoca a acumulat 4,04 la sută din voturi în cadrul scrutinului de duminica trecută. În Consiliul Municipal Chișinău, fracțiunea PCRM va avea trei reprezentanți.

Leave a Reply