Chirtoca_LUMTEH_03_s

Administrația capitalei va munci pentru cetățeni, și nu invers (FOTO,VIDEO)

Candidatul la postul de primar general al capitalei Vasili Chirtoca își dorește ca Chișinăul să devină frumos, amenajat și modern, iar locuitorii capitalei – fericiți. „Scopul nostru principal este să-i convingem pe chișinăuieni că ei pot avea o viață demnă, pot munci și crea familii și în Patrie”, a specificat Chirtoca. El a menționat acest lucru în carul unei întîlniri cu colectivul Întreprinderii Municipale a Reţelelor Electrice de Iluminat „Lumteh”.

La întîlnire viitorul primar general a promis, în primul rînd, să stopeze construcțiile necontrolate în oraș: „Spre exemplu, sora mea locuiește în sectorul Rîșcani. Și întregul bloc așteaptă că în curînd în locul terenului sportiv din curte va fi construit un bloc multietajat. Deoarece se zvonește că cineva a cumpărat acest teritoriu. Așa ceva nu se va mai întîmpla! Chișinăul s-a proiectat și s-a construit în complex, cu respectarea tuturor normelor necesare. După ce echipa noastră va ajunge în administrația orășenească, vom obține respectarea cu strictețe a acestor norme”, a specificat Vasili Chirtoca.

„Vom restabili sistemul în cadrul căruia administrația orășenească va munci pentru cetățeni, și nu invers, a explicat Chirtoca, referindu-se la politica de cadre pe care intenționează să o desfășoare. Vom clarifica știe sau nu fiecare funcționar ce anume trebuie să facă. Și dacă vor fi depistați cei «de prisos», le vom sugera să treacă la lucrări practice de menținere și extindere a gospodăriei orășenești”, a spus candidatul la postul de primar general.

Abordînd problema transportului public, Chirtoca și-a exprimat încrederea că acesta trebuie să rămînă în proprietatea municipală, parcul de autobuse și troleibuze trebuie reînnoite și, cel mai principal, este necesar să se asigure introducerea călătoriei gratuite cu transportul public orășenesc. „Recent au încercat să-mi reproșeze că eu nu știu cît costă o călătorie cu troleibuzul. Este adevărat. Încă consider că călătoria cu transportul public orășenesc trebuie să fie gratuită pentru toți”, a explicat Chirtoca.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

One Comment

  • Колька

    главное что бы примэрия не занималась политикой , как сейчас, тогда время и на город найдётся и на решения его проблем.

Leave a Reply