Chirtoca_FinComBank_ (21)_s

Activitatea CMC depinde în totalitate de funcționarii Primăriei

„Consilierii municipali nu-și pot îndeplini în deplină măsură funcția de aleși ai poporului, deoarece, de conducerea Consiliului Municipal Chișinău și organizarea activității acestuia se ocupă în totalitate funcționarii de la Primărie. Astfel, CMC depinde în totalitate de ei”, a declarat pentru NOI.md președintele fracțiunii PCRM și a celor fără de partid, Vasili Chirtoca.

În opinia interlocutorului, activitatea CMC și a comisiilor municipale nu este reglementată pînă la sfîrșit. „Nu putem înțelege pînă acum dacă există un regulament aprobat al activității CMC. În acest sens noi depunem o sesizare la Secretariatul CMC și sperăm să primim răspuns. Dacă un asemenea regulament există, el trebuie îmbunătățit astfel, încît consilierii să-și exercite funcția de aleși ai poporului, pentru că de conducerea Consiliului Municipal Chișinău și organizarea activității acestuia se ocupă în totalitate funcționarii de la Primărie. Astfel, CMC depinde în totalitate de ei și așa nu trebuie să fie”, consideră liderul fracțiunii PCRM și a celor fără de partid.

Anterior exista funcția de președinte al CMC, care a fost lichidată. Încă consilierii comuniști din precedentul CMC au încercat să restabilească această funcție și aparatul președintelui CMC.

„Este complicat de înaintat propuneri în agenda zilei, de pregătit materiale, comisiilor le este complicat să pregătească materialele pentru ședințele următoare ale CMC. În afară de aceasta, regulamentele existente de activitate a comisiilor sînt secrete, cel puțin pentru noi. Se simte că nu au fost definitivate clar chestiunile legate de convocarea comisiilor, adoptarea deciziilor, întocmirea proceselor verbale și informarea membrilor comisiilor despre deciziile protocolare. Acestea sînt probleme importante și noi dorim să ne clarificăm”, a spus Vasili Chirtoca.

Leave a Reply