Chirtoca_Valea_Morilor_24

Acest oraș va redeveni frumos și bun de locuit (FOTO)

Unire pentru Chișinău – acesta a fost laitmotivul întîlnirilor pe care le-a avut cu orășenii candidatul PCRM la funcția de primar general al capitalei, Vasili Chirtoca, în timpul plimbării în jurul lacului din parcul „Valea Morilor”. Candidatul la funcția de edil al Chișinăului i-a întrebat pe cetățeni despre cele mai stringente probleme și le-a solicitat opinia privind posibilele căi de soluționare eficientă a acestor probleme.

Referindu-se la necesitatea păstrării parcurilor și spațiilor verzi în orașpentru menținerea balanței ecologice, Vasili Chirtoca a adus ca exemplu parcul „Valea Morilor”. Candidatul la funcția de primar general a atras atenția asupra faptului că acest parc bine proiectat și construit a fost adus de autoritățile locale în pragul ruinării: schema parcului a fost încălcată, iar blocurile de locuit se extind, îngustînd suprafața spațiilor verzi. Vasili Chirtoca consideră că această situație este inadmisibilă și promite să o redreseze.

Candidatul a menționat că proiectul de reabilitare a lacului conține erori grave, or, construcția unor bazine acvatice artificiale prevede lipsa unghiurilor ascuțite, pentru a asigura circulația și autopurificarea apei. „E bine că s-a făcut cîte ceva, însă lucrul trebuia de dus la bun sfîrșit”, a menționat candidatul la funcția de primar general. „Noi vom ajusta acest proiect la rigorile necesare. Aceasta ține de munca permanentă a primarului”, a subliniat Vasili Chirtoca.

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply