Chirtoca_parc_troleibuze_1_ (10)

Acest chioşc frumos, în opinia cuiva, nu este mai bun decît orice altă derăpănătură

Se vede că în asemenea chioşcuri au fost făcute anumite investiţii şi că acestor „investitori” primăria le-a prmis că ei se vor putea dezvolta. În ce hal nu trebuie să-şi iubeşti oraşul pentru a permite asemenea lucruri! Aceasta se referă şi la cei „businessmeni”, care sunt gata să se urce şi în cap, de dragul chioşcurilor sale.

Sunt convins că toate chioşcurile trebuie eliminate de pe străzi, din parcuri şi de pe suprafeţele oraşului. Ele nu sunt prevăzute de cei care au proiectat şi au construit acest oraş, ele strcă aspectul capitalei. Prin intermediul chioşcurilor este organizat comerţul ilegal şi semilegal, precum şi un sistem de legalizare a contrabendei. Chioşcurile reduc semnificativ spaţiul vital al orăşenilor, creeayă probleme în dezvoltarea infrastructurii de transport, inclusiv pentru ciclism, acestea deseori sunt amplasate direct pe trotuare.

Aceste chioşcuri sunt absolut inutile, deoarece în oraş există o mulţime de întreprinderi comerciale civilizate, unele dintre care abia leagă tei de curmei, iar toate mărfurile necesare pentru diferite categorii de cumopătători pot fi cumpărate în hipermarketuri, supermarketuri, magazinele de cartier şi în pieţe.

Ce-i drept, noi am fost puşi în faţa faptului – în chioşcuri lucrează mii de oameni, care îşi hrănesc familiile. De acord, e aşa, dar trebuie să ţinem cont de faptul că în chioşcuri sunt comercializate o mulţime de produse contrafăcute, de contrabandă şi semi-legale, care subminează poziţiile producătorilor legali şi nu le permite să creeze aceleaşi locuri de muncă”.

Conform estimărilor mele, un loc de muncă în chioşc a deţinătorului de patentă nu oferă posibilitatea de a crea trei locuri de muncă în industrie. Cei care lucrează în chioşcuri nu poartă nicio vină, iar la lichidarea chioşcurilor interesele lor trebuie luate în calcul. În acest context, noi propunem (acest lucru este inclus în programul de activitate a fracţiunii noastre) construcţia în fiecare sector cîte 5-6 centre comerciale mici (pînă la 1000 m.p.) şi să le propunem proprietarilor chioşcurilor să procure suprafeţe comerciale, în condiţii avantajoase, fără patente, aşa cum fac ceilalţi participanţi pe piaţă.

Leave a Reply