liceu necrasov

Liceul „Nekrasov” de la Strășeni este mîndru de absolvenții săi

Profesorii Liceului rus „N.A. Nekrasov” din orașul Strășeni este mîndru pentru absolventul anului 1974 Vasilii Afanasievici Chirtoca, președinte al DAAC Hermes SA, fiindu-i recunoscători pentru sprijinul constant, binefacerea, generozitatea, receptivitatea și atitudinea bună.

Directorul acestui Liceu, Tatiana David, a vorbit despre acest lucru într-un interviu pentru Noi.md.

Ea a menționat că fiecare profesor este mîndru de elevii săi, care au obținut performanțe și au atins înălțimi mari în viață.

„Noi, profesorii Liceului „Nekrasov” de la Strășeni, simțim o astfel de mîndrie pentru absolventul nostru din 1974 – Vasilii Afanasievici Chirtoca, președinte al DAAC Hermes SA, sponsorul nostru constant. Există o astfel de expresie:„ Găsește un elev pentru ca mai tîrziu să ai de la cine învăța”. Se pot învăța multe lucruri de la el acum: spiritul energic și cel gospodăresc, fermitatea, optimismul, abilitatea de a-și ține cuvîntul și de a-și îndeplini promisiunile. În aceste vremuri deloc ușoare, cînd la școală apar tot mai multe probleme, este greu să găsești o persoană care să perceapă nevoile străine ca proprii, și este minunat că astfel de oameni mai există! Personalul nostru didactic, Asociația părinților, toți elevii Liceului îi sînt foarte recunoscători pentru binefacerea constantă, pentru sponsorizarea, generozitatea, receptivitatea și atitudinea bună”, a subliniat Tatiana David.

Ea a menționat că Vasile Chirtoca a făcut multe pentru Liceul său „N.A.Nekrasov” de la Strășeni, pentru care au fost achiziționate diverse mijloace tehnice: TV plasma, calculatoare, laptopuri, au fost create condiții sanitare și igienice pentru confortul și comoditatea elevilor Liceului, clădirea școlii a fost reparată, copiii din familiile nevoiașe și numeroase au primit în nenumărate rînduri asistență materială.

„Vasilii Afanasievici oferă nu doar asistență materială, ci bucurie și speranță pentru dezvoltarea în continuare a Liceului. Au trecut 46 de ani de cînd a absolvit școala. Și în toți acești ani Vasilii Afanasievici nu a uitat să vină la tradiționala sărbătoare „Întîlnirea cu absolvenții”. Sîntem foarte bucuroși că în persoana lui Vasilii Afanasievici am găsit o persoană receptivă, grijulie, care este întotdeauna gata să ofere ajutor și să-și pună umărul în momentele dificile”, a subliniat directorul Liceului „N.A.Nekrasov” de la Strășeni.

Leave a Reply