Chirtoca_ICAM_ (1)

Chirtoca: Autoritățile Chișinăului îi lasă pe oameni fără Patrie

În conducerea Chișinăului se simte un neprofesionalism total, deoarece autoritățile municipale se ocupă de soluționarea problemelor personale, nu de cele ale orașului.

Opinia a fost exprimată de președintele SA „DAAC-Hermes”, liderul fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid din Consiliul municipal Chișinău (CMC), Vasilii Chirtoca. În cadrul unei emisiuni la „TV21″, Vasilii Chirtoca a relatat despre viziunile sale privind situația din structurile puterii în capitală, informează NOI.md.

Potrivit consilierului municipal, activitatea autorităților Chișinăului a avut un impact negativ asupra vieții majorității chișinăuienilor. „Înainte eu mă plimbam cu copiii și soția în toate parcurile din Chișinău, însă acum aici încearcă să pătrundă construcții și gherete lipsite de aspect estetic. Astfel, eu și alți orășeni sînt lipsiți de Patrie. În primul rînd, nu pentru că ei fură și creează scheme ilegale, cu toate că și asta contează, ci pentru că sînt neprofesioniști. Principalul semnal al neprofesionalismului este că oamenii de la putere adoptă decizii ale căror consecințe nu le înțeleg”, a declarat consilierul municipal.

Vasilii Chirtoca a adus un exemplu concret de neglijență în serviciu din partea autorităților locale, ceea ce pune în pericol securitatea orășenilor. „Astfel, în loc să meargă în anul 2011 la Țînțăreni și să negocieze cu autoritățile locale despre depozitarea deșeurilor pe poligonul din localitate, primarul și echipa lui au decis să ducă toate deșeurile la mina de lîngă Chișinău (mina Purcel – n.red.). Anual, în această mină sînt depozitate două milioane de deșeuri solide. Toată această plită de gunoi „unduiește” pe 400 de mii de tone de deșeuri lichide toxice. Fracțiunea noastră din CMC a elaborat un proiect privind soluționarea acestei probleme și a fost votat de majoritatea consilierilor. Însă acest document nu este semnat de secretarul CMC-ului, care nu dorește să-și supere prietenul primar”, a spus indignat Vasilii Chirtoca.

Președintele fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid a concluzionat că Chișinăul este capturat. „Nu știu cît de captiv este statul nostru, însă orașul este capturat, și încă de neprofesioniști. Se vorbesc multe – acolo mult se fură, în cealaltă parte nu se știe cine conduce departamente-cheie. Se pare că există oameni pentru care interesele orașului sînt pe loc secundar, pe primul plan fiind interesele personale”, a menționatVasili Chirtoca.

Leave a Reply