Briefing PCRM_10

Propun să ne unim pentru fapte, și nu pentru vorbe goale

Vasile Chirtoca, candidatul PCRM la postul de primar general al municipiului Chișinău, a susținut un briefing pentru prezentarea programului său electoral. La briefing au participat președinta fracțiunii parlamentare a PCRM, Violeta Ivanov, și liderul fracțiunii comuniste din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Natalia Vîsotina, relatează NOI.md.

Candidatul la postul de primar general al municipiului Chișinău, Vasile Chirtoca, este cunoscut locuitorilor Chișinăului, dar și ai întregii Moldove, drept unul dintre cei mai de succes întreprinzători din Moldova, un manager excelent, care a realizat multe lucruri pentru dezvoltarea țării și orașului. De acum calitățile profesionale înalte și experiența lui vor servi pentru restabilirea capitalei Moldovei. Vasile Chirtoca și colegii lui sînt dispuși și bucuroși să prezinte Chișinăului fapte și proiecte reale, și nu vorbe goale, a spus Violeta Ivanov, prezentîndu-l pe candidat jurnaliștilor.

Potrivit ei, nu există îndoieli de eficiența lui Vasile Chirtoca în postul de primar general al municipiului Chișinău, deoarece în spatele lui sînt numeroase proiecte realizate, de a căror reușită poate să se convingă oricine. „Domnul Chirtoca este capabil să redreseze împreună cu echipa PCRM capitala noastră și să soluționeze prin eforturi zilnice problemele ei”, a specificat Violeta Ivanov.

Luînd cuvîntul în fața celor prezenți, Vasile Chirtoca și-a exprimat încrederea că locuitorii și noua administrație a capitalei vor reuși să-și unească eficient eforturile pentru restabilirea Chișinăului, asigurarea unui trai demn locuitorilor acestuia și atragerea turiștilor: „Orașul trebuie salvat urgent, cred că toți sînt de acord cu acest lucru. Este prea mare pericolul de a trece de „punctul fără întoarcere”, de aceea vor fi întreprinse măsuri decisive și adecvate care vor restabili imaginea și bunăstarea capitalei”, a specificat Chirtoca.

Candidatul la postul de primar general a comparat ultimii opt ani ai istoriei orașului cu o catastrofă. El a menționat că toate realizările care pot fi remarcate în această perioadă au un ton preelectoral clar și au fost utilizate pentru publicitatea politică a actualei administrații.

„Conducătorii și funcționarii municipali trebuie din prima zi să-și exercite funcția și să soluționeze problemele liniștit și fără publicitate obsesivă. Iar actualii funcționari fac catastrofal de puțin, însă ei sînt promovați ca să-i convingă pe oameni că ei fac măcar ceva”, a opinat Chirtoca, arătîndu-se convins că toți locuitorii capitalei, la fel ca și el, își amintesc de Chișinău ca de un oraș verde, confortabil, cu adevărat un oraș din piatră albă, și nu așa cum este el acum, neîngrijit.

„În prezent, la Chișinău nu se soluționează nicio problemă. Tineretul pleacă și acest lucru este cel mai rău. Pleacă viitorul. Cei care trebuie să construiască și să dezvolte orașul nostru”, susține Chirtoca.

Viitorul primar consideră această situație drept inacceptabilă, care necesită o implicare cît mai urgentă: „Trebuie să acționăm hotărît și ferm. În prima zi după alegerea mea, noi vom trece la fapte și vom soluționa problemele. Se vor reduce cheltuielile, veți fi uimiți cu cîtă repeziciune se va ieftini totul”, a specificat Chirtoca.

După ce va fi ales în postul de primar general, Vasile Chirtoca intenționează în primul rînd să optimizeze personalul administrației orășenești, examinîndu-l pe fiecare funcționar și convingîndu-se de profesionismul lui. Concomitent va fi stopat furtul de terenuri. Persoanele vinovate de furtul a circa 30 de hectare de teren al capitalei vor fi depistate și sancționate: „Valoarea terenurilor furate se apropie de un miliard de lei, ceea ce constituie o treime din bugetul capitalei”, se revoltă candidatul.

Ceremonia oficială de prezentare și lansare a programului candidatului la postul de primar general al municipiului Chișinău Vasile Chirtoca, promovat pentru această funcție de PCRM, va avea loc marți, 12 mai, la Chișinău, în incinta Teatrului de Operă și Balet. Sînt invitați toți cei care nu sînt indiferenți. După încheierea părții oficiale a manifestării va fi organizat un concert festiv.

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply