chirtoca88_noi_md

Chirtoca: Redenumirea bulevardului Moscova este ideea rusofobilor

“Iniţiativa” ordinară a primarului general de Chişinău, Dorin Chirtoacă, are un caracter rusofob. 

Redenumirea bulevardului Moscova în bulevardul Unirii nu va duce la niciun fel de consecinţe pozitive şi va avea impact negativ asupra statalităţii Moldovei. Această opinie a expus-o în interviul pentru portalul deschide.md Vasilii Chirtoca, preşedinte al fracţiunii Partidului Comuniştilor (PCRM) şi celor fără de partid în Consiliul municipal Chişinău (CMC), comunică NOI.md.

Promovarea ideii “unirii cu România”, în opinia consilierului municipal, face mai puţin atractivă Moldova pentru cetăţenii ei. “Noi trăim în statul independent Republica Moldova. Toate manifestările care se organizează la nivel de stat sau local trebuie să ne consolideze. Sărbătorirea «unirii» este un eveniment al unui stat-frate, dar totuşi vecin. Eu cred că noi nu trebuie să promovăm această sărbătoare. “Unirea” este un fapt istoric, promovarea acestei idei nu va consolida statalitatea noastră. Problema majoră este că noi ne ocupăm de promovarea sărbătorilor străine. Aceasta duce la faptul că ţara devine mai puţin atractivă pentru tineret, care nu crede în acest stat şi intenționează să-l părăsească”, a declarat Chirtoca.

Alesul local este sigur că inițiativa pentru redenumirea bulevardului Moscova reflectă spiritele rusofobe ale Partidului Liberal (PL) şi este neargumentată istoric. „M-am convins încă o data că PL face tot posibilul pentru distrugerea ţării şi, în special, a oraşului Chişinău. Cei mai mari rusofobi sînt românii noștri. Rusia este o ţară care în istoria noastră a avut un rol important, o ţară excelentă. Atunci de ce trebuie să întreprindem acţiuni împotriva Moscovei? Acest bulevard a fost construit cînd aici guvernau ruşii şi era destul de bine”, a conchis preşedintele fracţiunii PCRM şi celor fără de partid în CMC.

Precizăm că primarul general de Chişinău şi prim-vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă, a susţinut luni, 27 martie, inițiativa colegilor de partid care au făcut un demers în scris pentru redenumirea bulevardului Moscova în bulevardul Unirii. Această inițiativă a provocat ultraj în societate, ai cărei reprezentanţi îndeamnă autorităţile locale să se ocupe de probleme mai stringente şi să se îndepărteze de contradicţiile ideologice.

Leave a Reply