Chirtoca_CMC_02

În Chișinău pămîntul este furat de sub nasul nostru, dar noi nu facem nimic

Președintele fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid din Consiliul municipal Chișinău (CMC), Vasili Chirtoca, a îndemnat să se investigheze serios cazurile de expropriere ilegală a terenurilor de pămînt în municipiul Chișinău. Potrivit consilierului, timp de trei ani, din cauza îngăduinței excesive manifestate de primarul general, Dorin Chirtoacă, fondul funciar al capitalei a pierdut 30 ha de teren.

„Aici ni s-a vorbit despre cîteva cîștiguri de cauză. Reprezentanta Direcției funciare ne-a comunicat că în instanțele de judecată au fost înregistrate anumite succese. Șefa Direcției juridice, Diana Gurschi, a relatat convingător despre aceea cum juriștii de la Primărie au contestat cîteva decizii cu privire la alocarea terenurilor de pămînt, numai că toate acestea nu sînt decît o picătură în mare. Terenurile se fură de sub nasul nostru, iar noi nu facem nimic. Propun să convocăm o nouă ședință a CMC-ului pentru a examina proiectele de decizii care ne vor asigura pe viitor în cazurile cînd pămîntul va fi repartizat ilegal”, a spus Chirtoca.

Președintele de fracțiune a comunicat că în ultimii trei ani fondul funciar al capitalei a pierdut ireversibil 30 ha de pămînt. „Este echivalentul a 1,2 miliarde de lei. Aceste ilegalități au fost comise cu îngăduința excesivă a domnului primar general. Din motive necunoscute pentru noi, el nu s-a adresat organelor de drept, nu i-a propus lui Ghimpu să elaboreze legile respective. Nu s-a făcut nimic și pămîntul a fost furat de la chișinăuieni. Noi trebuie să ne asigurăm și să ne ocupăm la modul serios de inițiativele care nu ar admite repartizarea ilegală a terenului. Este inacceptabil să nu întreprinzi nimic atunci cînd sub ochii tăi se produc asemenea ilegalități”, a subliniat Vasili Chirtoca.

One Comment

  • Ирина

    „Выскажу элементарную мысль меньше надо воровать. И относиться к нашему прошлому лучше, гораздо лучше, чем сейчас”.

Leave a Reply