Teren de minifotbal

În capitală au apărut două terenuri de minifotbal (FOTO)

În capitală au fost astăzi inaugurate două terenuri de minifotbal, informează Noi.md.

Acestea se află pe adresa – str. Academiei 9/1 și respectiv, din bd. Cuza-Vodă, 45/2.

Terenurile sînt amplasate în preajma blocurilor de locuinţe din cartierul Telecentru și sectorul Botanica și au fost reabilitate pin intermediul Proiectului municipal de amenajare a terenurilor sportive, pentru anul 2019.

Alte 3 obiective de acest fel urmează să fie deschise pentru cetățeni săptămîna viitoare, în sectoarele Botanica și Ciocana. Lucrările pentru reabilitarea obiectivelor au început în octombrie, anul trecut. Costul lucrărilor pentru amenajarea a 5 terenuri de sport este de 4, 1 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal.

Programul municipal privind amenajarea terenurilor sportive în curțile blocurilor de locuit din municipiul Chișinău repșrezintă o inițiativă a consilierului municipal Vasile Chirtoca. Aceasta a fost sprijinită de către Consiliul municipal Chișinău și Primăria municipiului Chișinău, iar pentru amenajarea terenului au fost alocate 5 milioane de lei.

Adresele pentru reabilitarea terenurilor de fotbal: bd. Mircea cel Bătrîn 58, bd. Mircea cel Bătrîn 22/1, bd. Cuza-Vodă 45/2, str. Academiei 9/1 și str. Miron Costin 10 au fost selectate de Consiliul municipal Chișinău, fiind decis ca modernizarea să înceapă de la obiectivele aflate în stare deplorabilă.

Primarul de Chișinău a precizat că noile spații pentru sport vor putea fi utilizate de toți locuitorii blocurilor din preajmă, pentru întremarea sănătății, precum și pentru socializarea între vecini, prin intermediul sportului. De asemenea, pe durata vacanței de vară, aici se vor juca copii de la centrele comunitare din oraș.

„Ne propunem ca în cît mai multe cartiere rezidențiale să avem terenuri pentru sport și nu doar blocuri noi pe spațiile publice”, a subliniat Primarul general interimar.

Terenurile reabilitate sînt finisate cu gazon artificial multisport sau suprafață moale solidă; au împrejmuire perimetrală a terenului cu stîlpi metalici și panouri de gard zincat, precum și instalații de iluminat nocturn.

Acestea sînt prevăzute pentru minifotbal și baschet, dar pot fi utilizate și pentru jocul de volei, la amplasarea unei plase.

În curțile de bloc din capitală sînt circa 100 de terenuri de sport. Majoritatea dintre acestea necesită reparații.

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply