flag rm

Guvernarea trebuie să rezolve problema aeroportului, a „miliardului” și a Partidului Șor care trăiește din banii furați. Opinie

Dacă actualul guvern al Republicii Moldova va putea rezolva problema returnării Aeroportului Internațional Chișinău în proprietatea statului, a miliardului furat din bănci, a partidelor care trăiesc din acești bani furați, atunci, desigur, aceasta va fi o bază foarte serioasă pentru ca actuala guvernare să activeze mult timp.

Această opinie a fost exprimată de consilierul municipal al capitalei, șeful Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare, președintele companiei DAAC-Hermes, Vasile Chirtoca, vorbind în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la TVC21, transmite Noi.md.

Referindu-se la subiectul luptei actualei guvernări cu așa-zisa moștenire a lui Vlad Plahotniuc, el a menționat că, desigur, problema nu este doar în Plahotniuc, ci și în oamenii care i-au fost alături, au făcut parte din anturajul său.

„Nu, desigur, problema nu constă numai în el. Din punctul meu de vedere, Plahotniuc, care este o persoană foarte energică și silitoare, cu anumite gînduri în diferite direcții, nu avea principala calitate a unui politician – dragoste mare pentru țara sa, pentru poporul său. El este încă destul de tînăr, poate într-o zi această dragoste va apărea la el. Dar atunci el nu o avea. Și, desigur, ca rezultat, au fost stimulate procesele de utilizare a Curții Constituționale, procesele de luare a deciziilor de către această instanță care încalcă Constituția. Procesele legate de faptul că în jurul lui, lîngă el, și împreună cu el au apărut oameni care au permis să dea cuiva Aeroportul din Chișinău. Acesta este un centru de transport cheie al țării noastre și el a fost luat și pur și simplu dăruit. De asemenea, aceasta este o consecință a faptului că din sistemul bancar a fost retras miliardul”, a spus Vasile Chirtoca.

Potrivit lui, ecoul tuturor acestor lucruri constă în faptul că principalul vinovat nu a fost încă condamnat. Mai mult, el a creat un partid, l-a numit în numele său și dintr-o mică parte din banii furați acolo oameni primesc mici cadouri.

Vă amintiți cum cînta Iurii Șevciuk: „Doamne, cît adevăr este în ochii prostituatelor de stat”. Deci, aceste ” prostituate de stat” au ocupat funcții în toate ramurile guvernului, ies în fața alegătorilor și cîștigă inimile acestor oameni jefuiți de ei înșiși cu îndemnuri demagogice. Plus cîteva magazine sociale cu un sistem de formare a unui registru electronic cu datele personale ale acestor potențiali alegători. Plus, dansuri în natură pentru acești oameni. Și încă cîte ceva. Și aceasta este și ea o consecință a ceea ce, din păcate, a creat Vlad Plahotniuc și tovarășii săi, poate nerealizînd consecințele unor domenii ale activității lor. Cred că aceasta este o problemă foarte mare. Dacă guvernul existent face ceea ce nu a reușit să facă cel anterior, adică să rezolve problema aeroportului, problema întoarcerii miliardului, problema acelor partide, care trăiesc pe bani furați– atunci, desigur, acest lucru va fi o baza foarte bună pentru ca ei să activeze o lungă perioadă de timp,” a spus în concluzie consilierul municipal al capitalei, șeful Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare, președintele DAAC-Hermes, Vasile Chirtoca.

Leave a Reply