Chirtoca_voievod

Federaţia Voievod desfăşoară Cupa Moldovei (VIDEO)

Duminică, 31 mai, în sala de forţă a Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport din RM a fost dat startul Cupei Moldovei, conform regulilor Federaţiei Naţionale a Artelor Marţiale „Voievod”.

Conform tradiţiei Federaţiei Naţionale „Voievod”, startul competiţiilor a fost dat de către mecenatul federaţiei, preşedintele concernului „DAAC Hermes” Vasili Chirtoca, care este veteran şi maestru în sport, de 20 de ani conduce Federaţia Naţională de Box şi promovează modul sănătos de viaţă, acordă susţinerea necesară organizaţiilor sportive din Moldova.

În prezent, Vasili Chirtoca candidează la postul de primar general al Chişinăului, iar agenda lui pînă în ziua alegerilor – 14 iunie – este plină şi completată pe minute, însă el a găsit timp şi a răspuns solicitărilor discipolilor săi de la „Voievod”.

„Vă felicit pe toţi – spotivi, antrenori, părinţi şi oameni apropiaţi, cu startul competiţiei şi vă doresc tuturor victorie şi succes în sport”, a spus Chirtoca. Competiţia a început cu intonarea imnului de stat al Republicii Moldova.

Ceremonia festivă a continuat cu decernarea sportivilor Federaţiei, care au obţinut rezultate remarcabile pe parcursul anului. Prima distincţie – pentru ajutorul şi susţinerea acodate Federaţiei „Voievod” i-a fost conferită lui Vasili Chirtoca. El a obţinut al cincilea dan onorific. Cerficiatul special i-a fost înmînat de către preşedintele Federaţiei „Voievod” Nicolae Pascaru.

Totodată, zece sportivi din toate regiunile ţării, inclusiv Transnistria, au primit distincţii pentru succesele obţinute în sport şi în dezvoltarea Federaţiei „Voievod”.

Competiţia, care a reunit peste o sută de sportiv din toate cluburile, ce fac parte din Federaţia Naţională de Lupte „Voievod”, va dura pînă seara tîrziu.

Leave a Reply