va 2

Dezvoltarea țării trebuie realizată în baza planurilor cincinale

Dezvoltarea țării trebuie realizată în baza planurilor cincinale, ca în perioada Uniunii Sovietice.

O astfel de opinie a exprimat consilierul municipal al capitalei, președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare, președintele companiei DAAC-Hermes, Vasile Chirtoca, în cadrul emisiunii „Mecanismul de acțiune” cu Elena Levițcaia-Pahomova pe canalul de televiziune NTV Moldova, transmite Noi.md.

Ela menționat că în Consiliul Municipal Chișinău se observă mereu situația cînd la repartizarea bugetului – asupra bugetului anual auster ”se năpustesc” toate fracțiunile și conducătorii suburbiilor.

”Ei încă nu dispun de proiect, dar vor să apuce banii. Le trebuie pentru apeduct, pentru canalizare… Din păcate, uneori angajații primăriilor, care formează propunerile privind bugetul, nu au cunoștințe destule pentru a verifica: oare există un proiect? Și care este termenul normativ de construcție? De obicei, mai bine de un an acolo nu există nimic asemănător. Spre exemplu, Casa de cultură din Vadul lui Vodă, care urma să fie construită timp de doi ani – au construit-o în 15 ani”, a spus Vasile Chirtoca.

El a subliniat că susține ideea că dezvoltarea țării trebuie să formată din nou în baza planurilor cincinale.

”Nu este nimic nou, însă azi ne va fi mult mai lesne să controlăm îndeplinirea, deoarece toate problemele le soluționează elementar sistemele informaționale. Care, apropo, pot fi elaborate în interiorul companiei noastre, căci noi avem o mare companie IT. Eu înțeleg perfect acest lucru și cred că noi vom reveni la planificarea pe cinci ani. Dacă ai încotro să mergi, respectiv ai scopuri, ai sarcini, noi le discutăm, lucrăm la ele, atunci este mult mai simplu să formezi căile de atingere a acestor scopuri”, a declarat consilierul municipal al capitalei, președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare, președintele companiei DAAC-Hermes, Vasile Chirtoca.

Leave a Reply