vasili-chirtoca-calatoria-cu-troleibuzul-prin-chisinau-costa-70-de-bani-1432108252

Despre noile împuterniciri ale primarului: Legea s-a modificat în interesele PL-ului (Video)

Președintele fracțiunii Partidului Comuniștilor din Consiliul municipal Chișinău, Vasile Chirtoca, consideră că controversata lege care îi extinde împuternicirile primarului capitalei a fost modificată în interesele Partidului Liberal din Moldova.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Alb și Negru” de la Unimedia.

Potrivit lui Vasili Chirtoca, spre regret, legea este una proastă, care nu contribuie la prosperarea orașului Chișinău. Deoarece, fiindu-i acordate noi împuterniciri primarului, le-au fost legate mîinile consilierilor municipali.

„Legea privind municipiul Chișinău s-a modificat conform intereselor PL-ului. Vreau să atrag atenția asupra acestui proiect. Acele responsabilități care au fost scoase de la consiliu și date primarului pînă a fi adoptată Legea au fost preluate și înainte de asta de primar. Unele decizii primarul le-a luat și pînă acum, chiar dacă nu avea dreptul, încălcînd legea. Este o lege proastă, cu regret, și nu pot să-i felicit pe parlamentarii noștri pentru asta”, a afirmat Vasili Chirtoca.

Liderul fracțiunii PCRM este de părerea că CMC este un organ care poate rezolva multe lucruri în capitală, însă, după adoptarea legii de Parlament, ea este creată în așa fel, încît fără implicarea edilului nu poate fi făcut nimic. Potrivit lui Chirtoca, actualmente municipiul are o singură soluție ca să depășească această problemă, și anume demiterea lui Dorin Chirtoacă. Astfel, potrivit lui, se va merge pe calea colectării semnăturilor pentru organizarea unui referendum privind demiterea edilului. Asta în caz că nu se va reuși adoptarea de către CMC a deciziei privind organizarea unul referendum în acest sens.

Cît privește inițiativa de demitere a edilului, președintele fracțiunii PCRM a declarat că aceasta a venit din partea a patru partide, dar nu este inițiativa unui singur partid. Este vorba despre Partidul Comuniștilor, Partidul Socialiștilor, Partidul Popular European din Moldova și Partidul Nostru.

Leave a Reply