chirtocav

Chirtoca: „Unii politicieni fără valoare acuză persoanele cu idei bune că ar avea interese personale”

În țara noastră, politicienii fără valoare (dar astfel de persoane există) de cele mai multe ori strigă decît o fac și își acuză imediat oponenții, care vin cu idei bune, că ar avea interese personale acolo.

Despre acest lucru a declarat consilierul municipal al capitalei, șeful Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare, președintele companiei Daac-Hermes, Vasile Chirtoca, vorbind în cadrul programului „Вечерний Разговор”, informează Noi.md.

„Din păcate, în politica moldovenească există unii oameni fără valoare. Acești oameni, care nu au făcut nimic în viața lor și nu sînt capabili să facă nimic în politică sau în afara politicii, blochează prin orice mijloace inițiativele celor care sînt capabili să genereze idei, sînt capabili să facă ceva. Cum? Foarte simplu! De îndată ce cineva vine cu o idee sau susține o idee, imediat se ridică vre-o ființă și începe să spună: „El are interese!”. El are chioșcuri acolo, are centre auto, supermarketuri, el are interese acolo!”… Băieți, politicieni, învățați… Dacă vă ocupați cu politică, cu conducerea țării, sarcina dvs. este să faceți bine acestei țări. Învață să distingi interesele personale de interesele care coincid cu interesele țării și ale orașului. Aceasta este cea mai importantă problemă despre care am început să vorbesc”, a spus Vasile Chirtoca.

„Avem colegi din Consiliul Municipal care acceptă inițiativele bune cu mare plăcere, dar de multe ori ei nu pot spune: „Da, susțin”, pentru că se va ridica această creatură și va spune :”El are interese.”.. Drept urmare, sînt blocate inițiative, este blocată dezvoltarea, se blochează totul. Și aceasta este o problemă serioasă”, a declarat consilierul municipal al capitalei, șeful Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare, președintele Daac-Hermes.

Adresîndu-se către cetățeni, el a menționat: „Dacă vedeți că vreun politician începe să discrediteze pe cineva, spunînd că ar avea interese, încercați să clarificați: de ce el este acuzat? Are vreun interes personal? Orașul, țara are nevoie de proiectul pe care îl promovează sau nu?

„Acest lucru este foarte important și atunci îl veți putea evalua pe acel politician care spune că-i pasă de voi și luptă împotriva intereselor cuiva, dar, de fapt, urmărește, fie propriile interese personale, fie încearcă să-și discrediteze oponentul în scopuri politice”, a subliniat Vasile Chirtoca.

Leave a Reply